Τα πιτσιρίκια μου ήθελαν ένα διαφορετικό από τα συνηθισμένα, πρωινό. Έτσι ψάχνονται στο διαδίκτυο βρήκα αυτή τη συνταγή σε ξένο μαγειρικό βιντεάκι. Το δοκιμάσαμε και μας άρεσαν πολύ. Γίνονται ελαφρώς άγλυκα, οπότε δε λιγώνεσαι όταν τα περιχύνεις με το μέλι ή τη μαρμελάδα. Υλικά - 1 1/2 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 2 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 1 1/4 φλ. γάλα
- 1 αυγό
- 3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
- 1 κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση - Ανακατεύετε όλα τα στερεά υλικά. Χτυπάμε το αυγό με το γάλα και το λιωμένο βούτυρο. Προσθέτουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύετε μέχρι να δημιουργηθεί ένας σφιχτός χυλός χωρίς σβόλους.
- Αλείφετε με βούτυρο ένα τηγάνι και ρίχνετε δύο κουταλιές της σούπας από το χυλό. Αφήνετε το πανκέικ να ψηθεί και να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα και το γυρίζετε από την άλλη.
Σερβίρετε το ένα πανκέικ πάνω στο άλλο και το περιχύνετε με μέλι, σοκολάτα ή και κάποιο γλυκό του κουταλιού. Προσθήκη ως Αγαπημένο (18) | Εμφανίσεις: 8544 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |