Υλικά - 1 κιλό φρέσκα μύδια με το κέλυφος
- ½ ποτήρι κρασί
- 1 μικρό φοινόκιο ψιλοκομμένο
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- Λίγο άνιθο ψιλοκομμένο
- 1 κόκκινη πιπερίτσα τσίλι χωρίς τους σπόρους, ψιλοκομμένη
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση - Πλένουμε τα μύδια καλά τρίβοντας με σύρμα τα κελύφη. Αφαιρούμε τη μικρή φουντίτσα που έχουν και πετάμε όσα είναι ανοιχτά.
- Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σωτάρουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά.
- Ρίχνουμε και τα μύδια, τα φέρνουμε δυο γύρες και σβήνουμε με το κρασί.
- Σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε 10 λεπτά να αχνιστούν.
- Σερβίρουμε τα όστρακα σε μεγάλη γαβάθα, αφού έχουμε πετάξει όσα δεν έχουν ανοίξει, και περιχύνουμε με το ζουμάκι τους περασμένο από σίτα.
Σερβίρουμε ζεστά! Εξαίσιος και πικάντικος μεζές για συνοδεία ούζου, τσίπουρου, κρασιού ή και μπύρας. Καλή παρέα χρειάζεται και στο ποτό δεν θα τα χαλάσουμε… Καλή επιτυχία! Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 10901 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |