Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Μύδια αχνιστά Νο.02 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
Έχει υποβληθεί από Flora   
Πέμπτη, 25/02/10
__400_21
Υλικά
  • 1 κιλό φρέσκα μύδια με το κέλυφος
  • ½ ποτήρι κρασί
  • 1 μικρό φοινόκιο ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • Λίγο άνιθο ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπερίτσα τσίλι χωρίς τους σπόρους, ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
  • Πλένουμε τα μύδια καλά τρίβοντας με σύρμα τα κελύφη. Αφαιρούμε τη μικρή φουντίτσα που έχουν και πετάμε όσα είναι ανοιχτά.
  • Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σωτάρουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά.
  • Ρίχνουμε και τα μύδια, τα φέρνουμε δυο γύρες και σβήνουμε με το κρασί.
  • Σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε 10 λεπτά να αχνιστούν.
  • Σερβίρουμε τα όστρακα σε μεγάλη γαβάθα, αφού έχουμε πετάξει όσα δεν έχουν ανοίξει, και περιχύνουμε με το ζουμάκι τους περασμένο από σίτα.

Σερβίρουμε ζεστά! Εξαίσιος και πικάντικος μεζές για συνοδεία ούζου, τσίπουρου, κρασιού ή και μπύρας. Καλή παρέα χρειάζεται και στο ποτό δεν θα τα χαλάσουμε…

Καλή επιτυχία!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 9368
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (10)
1. 27-02-2010 22:29
 
Αχ!!!!!! Μύδια... Με χτυπάς εκεί που πονάω! :upset :upset :upset Εγώ τα φτιάχνω πιο σκέτα... αλλά σίγουρα θα τα δοκιμάσε και με φοινόκιο και πιπερίτσα τσίλι... Το κακό είναι ότι είναι Σαββατόβραδο... που σημαίνει ότι δεν μπορώ να τρέξω στον ψαρά. Και έχω ξεσηκωθεί... και αναστατωθεί... και θέλω μύδια ΤΩΡΑ!!!! :cry :cry :cry
 
Mary
2. 27-02-2010 23:51
 
Φλώρα αν κι εγώ σεν τρώω καθόλου οστρακοειδή, τα φτιάχνω όμως για τους υπόλοιπους, οπότε σύντομα θα δοκιμαστεί. :)  
 
Mary δε μένεις και Πειραιά βρε παιδί μου, όπου νάναι ανοίγει η ψαραγορά και θα έβρισκες πολύ καλά και φρεσκότατα μύδια. ;)
 
Faye
3. 28-02-2010 00:46
 
Συμφωνώ με τη Μαίρη. Αυτό είναι χτύπημα! Εγώ έχω κάνει την συνταγή της Μαίρης. Θα δοκιμάσω και τη δική σου οπωσδήποτε. Εχω τα μικρά που δεν τρώνε τέτοια και πρέπει να βρω μέρα που θα τους έχω κάνει κάτι άλλο για να τα χτυπήσουμε εμείς. Πάντως όπως και να είναι τα μύδια είναι φοβερά.  
Μαίρη να τα κάνουμε και να καλέσουμε τη Μαργαρίτα για φαγητό!!!
 
voula
4. 28-02-2010 07:21
 
Μυδού κι εγώ και τα λατρεύω σχεδόν σε όποια τους μορφή. Μπράβο Φλώρα φαίνονται απίθανα ......... 
και μην ξεχάσετε να με καλέσετε σε αυτή το γεύμα θαλασσινών με την Μαργαρίτα :grin :grin :grin :grin :grin
 
mariaZ
5. 28-02-2010 07:34
 
Μύδια, ούζο και προσκληση...τα αγαπημένα μου!! Μπράβο, μοσχομυριστή συνταγή!
 
vago
6. 28-02-2010 08:37
 
Χαχαχα,μήπως να αφιερώναμε τη συνταγή στη Μαργαρίτα? :p ...αν και είμαι σίγουρη πως θα ερχόταν έστω κι αν έμενε νηστική :grin  
Τα μύδια είναι λατρεμένο μεζεδάκι για εμάς και τα τρώμε όπως και είναι μαγειρεμένα. Το τσίλι κάνει πικάντικο το ζουμάκι τους και είναι ότι πρέπει για το ουζάκι μας ;) 
Άντε τώρα που θα ανοίξει ο καιρός σιγά σιγά να κανονίσουμε-επιτέλους- μια μάζωξη :zzz :zzz
 
Flora
7. 28-02-2010 13:06
 
Λοιπον με προκαλειται... :roll αλλά αρνουμαι να σχολιασω αυτο το θαλασσιο καυκαλο με υποψια μεζε μεσα.. :grin  
Ειμαι σιγουρη οτι το εχεις τελεια φτιαγμενο αλλα δε θα σας κανω την τιμη να το δοκιμασω θα φερω μαι το πιτογυρο μου!!χαχα 
Φλο μου το ταπεζομαντηλακι απο κατω ειναι σουπερ!!!! :zzz
 
margarita79
8. 28-02-2010 20:00
 
@margarita79,  
Το τραπεζομάντηλο με το vintage σχέδιο, να καταλάβεις το έχουμε μόνο για φωτογραφήσεις. Μας το έχουν ζητήσει και για το ρεμέϊκ του "Ρετιρέ" αλλά δεν το δίνουμε... 
 
(Βασικά όπως κατάλαβες δεν το γουστάρω μία ) 
:p
 
gmelachrinos
9. 01-03-2010 09:39
 
Αχ, βρε Μαργαρίτα βρήκες κι εσύ να σχολιάσεις δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στο μήλον της έριδος :grin :grin  
Κι εμένα μ΄αρέσει το τραπεζομαντηλάκι...και πολύ μάλιστα ;)
 
Flora
10. 01-03-2010 13:43
 
Αχ βρε Βούλα με πρόλαβες... Εννοείται ότι πρώτο τραπέζι πίστα θα είναι η «Μαργαρίτα-θαλασσιο-καυκαλο-με-υποψια-μεζε» :grin  
Και φυσικά θα φροντίσουμε να της έχουμε και άλλα τέτοια «καύκαλα» να δοκιμάσει (βλ. γυαλιστερές, κυδώνια, σωλήνες, πίνες, φούσκες). :grin :grin
 
Mary

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 27/02/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός