Μια λίγο διαφορετική συνταγή για όσους αρέσουν τα ιδιαίτερα φαγητά και οι ιδιαίτερες γεύσεις απο την συλλογή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου. Έχει γίνει αγαπημένο μας φαΐ καθώς είναι και εύκολο στην εκτέλεση Υλικά (για 4 άτομα) - 1 κιλό μπούτι χοιρινό
- 1 πορτοκάλι
- 2 ξινόμηλα
- 1 κ.σ. μέλι
- 5 δαμάσκηνα αποξηραμένα μουλιασμένα 1 ώρα σε κονιάκ
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- αλάτι-πιπέρι
- χυμό απο 1 πορτοκάλι
- 1/3 κούπας λάδι
Εκτέλεση
- Βάζουμε το κρέας μας σε γάστρα και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Ξεφλουδίζουμε τα ξινόμηλα και τα κόβουμε στα 4 το ίδιο και για το πορτοκάλι. Τα προσθέτουμε στο κρέας μαζί με τα δαμάσκηνα.
- Ανακατεύουμε το μέλι, την μουστάρδα, τον χυμό και το λάδι και περιχύνουμε το κρέας.
- Σκεπάζουμε και ψήνουμε στους 180 για μια ώρα και μετά ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε για άλλη μισή ώρα.
Εγώ το συνόδευσα με πουρέ λαχανικών σπέσιαλ (καρότο-πατάτα-κολοκύθι και φιλαδέλφεια) Καλή όρεξη
Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 15456 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |