Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Συκόπιτα Ιθάκης Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από giavroudi   
Σάββατο, 27/02/10
dsc00319_400
Υλικά:
  • 3 τσαπέλες ξερά σύκα
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού καρύδια ψιλοκοπανισμένα
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού αμύγδαλα,  ελαφρά ψημένα και χοντροκοπανισμένα
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού σουσάμι ελαφρά καβουρδισμένο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ μαύρη ζάχαρη ή λευκή
  • 1 μεγάλη κουταλιά της σούπας μέλι
  • 2-3 κουταλιές σούπας κονιάκ
  • Κανέλα σκόνη κατά βούληση
  • Γαρίφαλο τριμμένο κατά βούληση
  • Ζάχαρη άχνη για τύλιγμα
  • Μερικές σταγόνες σπορέλαιο για το πλάσιμο
Εκτέλεση:
  • Κόβουμε το κοτσανάκι από τα σύκα και τα ψιλοκόβουμε. Τα βάζουμε σε λεκάνη μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από την άχνη και το σπορέλαιο. Ζυμώνουμε καλά να αναμειχθούν όλα τα υλικά και να γίνει μια μάζα. Στην αρχή θα σκορπάνε αλλά όσο τα δουλεύουμε το μείγμα ομογενοποιείται.
  • Πάνω στον πάγκο της κουζίνας ή σε μάρμαρο, ρίχνουμε μερικές σταγόνες σπορέλαιο, βάζουμε τη μάζα και της δίνουμε  σχήμα κυλινδρικό. Πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη και κόβουμε σε ροδέλες.
Διατηρείται εκτός ψυγείου. Αν θέλουμε τυλίγουμε τις ροδέλες σε σελοφάν και τις έχουμε για κέρασμα.

Εγώ παρέλειψα το τύλιγμα με την άχνη ζάχαρη γιατί συνήθως μετά από μερικές μέρες, η άχνη τραβάει υγρασία και δεν είναι και τόσο ωραία η εμφάνιση του γλυκού.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 6515
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 01-03-2010 23:23
 
Μμμμμ...στον τόπο μου τις ονομάζουμε συκομαΐδες και τους βάζουμε λιγότερα μυρωδικά! Είναι απίστευτο γλυκάκι, κληρονομημένο από τα βυζαντινά χρόνια!!
 
Marinaki
2. 02-03-2010 00:10
 
Μήπως είσαι από Κέρκυρα; Κι εκεί το κάνουν το γλυκάκι. Εγώ πρώτη φορά το έφτιαξα. :)
 
giavroudi
3. 02-03-2010 23:11
 
Φοβερές αυτές οι παλιές συνταγές. Μπράβο βρε κορίτσια που τις κάνετε και τις βάζετε για να τις μαθαίνει ο κόσμος. Εγώ αυτή τη συνταγή ούτε που την είχα ακούσει! 
Ευχαριστούμε
 
voula
4. 02-03-2010 23:16
 
Α και εγω ουτε που την ηξερα αλλα ειναι πολυ ωραιος τροπος να αξιοποιηθονυ τα ξερα συκα.Μπραβο!!
 
margarita79
5. 03-03-2010 17:41
 
Θα συμφωνήσω απόλυτα με τη Βούλα! 
Είναι ευπαρουσίαστες και πολύ πρωτότυπες...δεν τις έχω ξανακούσει. 
Ότι πρέπει για κέρασμα, σ' ευχαριστούμε :zzz :zzz
 
Flora
6. 08-12-2014 12:27
 
Φαίνεται πολύ νόστιμο και υγιεινό γλυκό!Να ρωτήσω γιατί στο εξωτερικό δουλεύουν κυρίως με γραμμάρια....3 τσαπέλες ξερά σύκα πόσο είναι περίπου; ευχαριστώ! :)
 
analotr

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 01/03/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός