Αποφάσισε ο γιος μου να κάνει πατατάκια (μια ξεγελιέστε... εγώ του το πρότεινα γιατί μου ζητούσε να του αγοράσω). Το βασικό εργαλείο είναι το μαντολίνο (όχι του Κορέλι!) γιατί βοηθάει να κόψουμε τις φέτες πολύ λεπτές και ομοιόμορφες. Υλικά - Πατάτες
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Ρίγανη
Εκτέλεση - Καθαρίζουμε και στεγνώνουμε τις πατάτες με χαρτί κουζίνας. Τις τοποθετούμε στο μαντολίνο και με προσοχή τις κόβουμε σε φέτες. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και το ειδικό λεπίδι που κόβονται ριγέ.
- Τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
- Τις τοποθετούμε σε λαμαρίνα με χαρτί ψησίματος και τις ψήνουμε στους 170 βαθμούς με αέρα για 10 λεπτά περίπου. Ελέγχουμε τακτικά γιατί κάποιες γίνονται πιο γρήγορα από τις άλλες.
Εμείς τις ίσιες τις πασπαλίσαμε με αλάτι και τις κυματιστές με αλάτι και ρίγανη. Έγιναν τέλεια! Προσθήκη ως Αγαπημένο (15) | Εμφανίσεις: 15689 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |