Παλιά και αγαπημένη συνταγή, για την περίοδο της νηστείας και όχι μόνο... Υλικά: - 1 1/2 φλ.τσ.ζάχαρη
- 2 φλ.τσ.ταχίνι
- 2 ποτ.χλιαρό νερό
- 600gr αλεύρι φαρίνα
- 1 κ.γλ.κανέλα
- 1 κ.γλ.γαρύφαλλο σκόνη
- ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 1/2 φλ.τσ.σταφίδες
- 1 φλ.τσ.καρυδόψυχα ψιλοκομμένη
- ζάχαρη άχνη
- κανέλα
Εκτέλεση: - Χτυπάμε στο mixer τη ζάχαρη, το ταχίνι και το ζεστο νερό και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας. Στη συνέχεια προσθέτουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο, το ξύσμα και τέλος την καρυδόψιχα και τις σταφίδες, αφού πρώτα τις αλευρώσουμε λίγο για να μην πάνε στον πάτο του μείγματος.
- Λαδώνουμε ελαφρά και αλευρώνουμε τη φόρμα ή το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε, ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στη μεσαία θέση μόνο με αντιστάσεις στους 190 βαθμούς για περίπου μία ώρα.
- Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
Όταν κρυώσει τελείως πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα Προσθήκη ως Αγαπημένο (16) | Εμφανίσεις: 15887 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |