Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μαγιονέζα νηστίσιμη Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από martisca   
Τρίτη, 02/03/10
Υλικά (για 2 άτομα)
  • 2 πατάτες βρασμένες
  • 2 λεμόνια (το χυμό τους)
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού αραβοσιτέλαιο
  • 2 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού πολύ παγωμένο νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
Διαδικασία
  • Μέσα στο μπλέντερ ρίχνουμε τις πατάτες, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και 10 κουτ. σούπας πολύ παγωμένο νερό. Χτυπάμε τα υλικά μας πολύ καλά, μέχρι να γίνουν πολτός και να ομογενοποιηθούν και στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά-σιγά το λάδι ενώ ταυτόχρονα συνεχίζουμε να χτυπάμε το μείγμα.

Προσοχή! Για να πετύχει η μαγιονέζα μας, πρέπει το νερό να είναι πάρα πολύ παγωμένο και το λάδι να πέφτει πολύ αργά.
Η μαγιονέζα νοστιμίζει πολλά φαγιά από μια βραστή πατάτα έως ένα ψάρι ψητό.

Καλούς συνδυασμούς και καλή όρεξη

Πρώτη δημοσίευση : νηστικό αρκούδι

Προσθήκη ως Αγαπημένο (12) | Εμφανίσεις: 11327
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (7)
1. 04-03-2010 07:10
 
μμμ πολύ καλή εκδοχή της μαγιονέζας. Γιατί όμως αραβοσιτέλαιο? Το ελαιολαδο δεν κάνει? Μήπως γίνεται πιο βαρύ?
 
mariaZ
2. 04-03-2010 11:27
 
Πρα πολυ ωραια ιδεα!!!Οτι πρεπει οχι μονο για νηστεια!!
 
margarita79
3. 04-03-2010 14:49
 
Ελαιόλαδο κυρίες μου και δεν είναι βαρύ καθόσον είναι ωμό. Απλώς γίνεται πιο σκούρα η μαγιονέζα. Αυτό μου το έφτιαχνε η μαμά μου όταν πέρναγα παιδικες ασθένειες (το πάλαι ποτέ, έως πολύ παλαι...) και δεν έκανε να φάω αυγό. Περιττό να σας πω πόσο νόστιμο γίνεται.
 
Nena
4. 04-03-2010 16:22
 
πολυ ενδιαφερων η συνταγη γιατι και το αυγο ωμο δεν κανει να το τρωμε :)
 
fotinipap
5. 04-03-2010 17:45
 
Πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή, θα τη δοκιμάσω. Οταν λέμε παγωμένο νερό εννοούμε να έχει μπει κατάψυξη για να παγώσει ή απλά πολύ κρύο? :zzz
 
soultana
6. 04-03-2010 22:11
 
Μπορώ να χρησιμοποιήσω σκόνη μουστάρδα?
 
Basil
7. 09-03-2010 21:48
 
ΝΑΙ ΜΠΟΡΙΣ :roll
 
martisca

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 17/05/10 )