Υλικά (για 2 άτομα) - 2 πατάτες βρασμένες
- 2 λεμόνια (το χυμό τους)
- 1 φλιτζάνι τσαγιού αραβοσιτέλαιο
- 2 κουτ. γλυκού μουστάρδα
- 1 φλιτζάνι τσαγιού πολύ παγωμένο νερό
- αλάτι
- πιπέρι
Διαδικασία - Μέσα στο μπλέντερ ρίχνουμε τις πατάτες, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και 10 κουτ. σούπας πολύ παγωμένο νερό. Χτυπάμε τα υλικά μας πολύ καλά, μέχρι να γίνουν πολτός και να ομογενοποιηθούν και στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά-σιγά το λάδι ενώ ταυτόχρονα συνεχίζουμε να χτυπάμε το μείγμα.
Προσοχή! Για να πετύχει η μαγιονέζα μας, πρέπει το νερό να είναι πάρα πολύ παγωμένο και το λάδι να πέφτει πολύ αργά. Η μαγιονέζα νοστιμίζει πολλά φαγιά από μια βραστή πατάτα έως ένα ψάρι ψητό. Καλούς συνδυασμούς και καλή όρεξη Προσθήκη ως Αγαπημένο (12) | Εμφανίσεις: 11327 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |