Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Πουλερικά και κυνήγι arrow Κοτόπουλο γεμιστό Νο.04 (πανεύκολο)
Κοτόπουλο γεμιστό Νο.04 (πανεύκολο) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 12
Έχει υποβληθεί από voula   
Τρίτη, 02/03/10
 dsci1181_400_02

Ένα φαγητό γρήγορο και νόστιμο

 Υλικά
  • 1 κοτόπουλο
  • 4-5 πατάτες μέτριες
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • Ρίγανη
  • Αλάτι , πιπέρι
  • Το χυμό από ένα λεμόνι
  • Το χυμό από ένα πορτοκάλι
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 1 φλ καφέ λάδι
  • 1 σακούλα ψησίματος
 
Για τη γέμιση

  • Τυρί κίτρινο
  • Τυρί φέτα
  • 1 μικρή ντομάτα
  • Μισή πιπεριά
  • 2 φέτες ζαμπόν
 Εκτέλεση
  • Πλένουμε καλά και καθαρίζουμε το κοτόπουλο από τυχόν πουπουλάκια και τριχούλες. Αλατίζουμε και πιπερώνουμε μέσα και έξω  το κοτόπουλο.
  • Βάζουμε τα  υλικά της γέμισης σ΄ένα πιάτο και τ΄ ανακατεύουμε. Τα βάζουμε στο κοτόπουλο και τα πιέζουμε να βάλουμε όσο περισσότερο μπορούμε.
  • Το βάζουμε στη σακούλα.
dsci1153_400
dsci1154_400
dsci1164_400
  • Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τους βάζουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Τις βάζουμε και αυτές στη σακούλα γύρω από το κοτόπουλο.
  • Ρίχνουμε το χυμό από το λεμόνι, πορτοκάλι, το κονιάκ και τα σκόρδα. Κλείνουμε τη σακούλα και αφού της κάνουμε μια τρύπα να φεύγει ο ατμός τη βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 1,5-2 ώρες, ανάλογα το φούρνο και το μέγεθος του κοτόπουλου.

dsci1172_400Παρατηρήσεις.

  • Στα υλικά της γέμισης μπορείτε να βάλετε ότι σας αρέσει. Εγώ μετά από διάφορες δοκιμές έχω καταλήξει σ΄αυτά. Δεν αναφέρω ποσότητες γιατί εξαρτάται από το μέγεθος του κοτόπουλου.
  • Το φαγητό μας είναι έτοιμο όταν οι πατάτες έχουν ροδίσει και τα πόδια του κοτόπουλου έχουν σκάσει.
Γίνεται πολύ νόστιμο
Καλή επιτυχία
Προσθήκη ως Αγαπημένο (16) | Εμφανίσεις: 16706
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (12)
1. 04-03-2010 11:39
 
Ωραία και εύκολη νοστιμιά! Μπράβο!!
 
vago
2. 04-03-2010 14:19
 
Ωραία η γέμιση Βούλα, θα δίνει ωραίο άρωμα στο κοτόπουλο θα το δοκιμάσω.Μπράβο σου...
 
marylou
3. 04-03-2010 14:47
 
Βούλααααααα, πολύ ωραία γέμιση. Κι εύκολο. Φαντάζομαι έτσι θα το τρώνε κι όσοι έχουν κόλλημα ότι τους μυρίζουν τα κοτόπουλα. Μερσί!
 
Nena
4. 05-03-2010 06:17
 
Φανταστική γέμιση Βούλα και θα δοκιμαστεί διότι μας αρέσει και το κοτοπουλο ιδιαίτερα :zzz
 
mariaZ
5. 05-03-2010 08:09
 
Αυτές οι σακούλες ψησίματος κάνουν θαύματα και πολύ νόστιμα φαγητά!! 
Η ντοματούλα στη γέμιση θα το κάνει σούπερ ζουμερό, όσο για τα υπόλοιπα...μπορώ να φανταστώ τη μυρωδιά τους μόλις άνοιξες τη σακούλα :upset :grin  
Ευχαριστούμε για την ιδέα :zzz :zzz
 
Flora
6. 06-03-2010 10:26
 
Μπραβο Βουλα εξαιρετικο το κοτοπουλακι σου και ροδοψημενο!!!Η δε γεμιση ειναι πολυ του γουστου μου!!!Θα παω να παρω σακουλες μου φαινεται..
 
margarita79
7. 12-01-2011 00:14
 
Πολύ ωραίο βούλα, το έκανα σε τραπέζι και άρεσε σε όλους 
 
 
stella2011
8. 13-07-2011 10:28
 
Σήμερα το φτιάχνω για δεύτερη φορά μέσα στο μήνα. Απλά πεντανόστιμο! :zzz
 
doraki
9. 13-07-2011 21:54
 
Χαίρομαι που σου άρεσε doraki. Εγώ όταν βαριέμαι ν΄ασχοληθώ σοβαρά με την κουζίνα ή έχω πολλές δουλείες βάζω ένα κοτόπουλο στο φούρνο έτσι και έχουμε φαγητό χωρίς κόπο και χωρίς να έχω σκεύη μετά για πλύσιμο.
 
voula
10. 14-07-2011 18:06
 
Πολύ ωραία η συνταγή σου Βούλα. Εαν δεν το βάλω σε σακούλα και το ψήσω στο ταψί ή σε γάστρα δεν θα γίνει καλό λες??? :?
 
KATERINA71
11. 17-07-2011 17:21
 
Τελικά το έφτιαξα σήμερα στο ταψί γιατί ήθελα αρκετές πατάτες και δεν θα μου έφτανε η σακούλα. Απλά φανταστικό!! Αυτή η γέμιση "δεν παιζεται"!1 :p Μπράβο Βούλα!
 
KATERINA71
12. 18-07-2011 21:02
 
Συγνώμη Κατερίνα μου που δεν σου απάντησα αλλά λείπαμε και δεν το είδα. Και βέβαια γίνεται σε ταψί ή γάστρα (ακόμα καλύτερα) Χαίρομαι που σας άρεσε. Πάντως και η σακούλα χωράει αρκετές πατάτες. Εγώ που το έκανα τώρα πρόσφατα έβαλα και κολοκυθάκια μέσα και έγιναν πολύ νόστιμα.
 
voula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 04/03/10 )