Έχει υποβληθεί από pastaflora
|
Πέμπτη, 04/03/10 |
Κρασομεζές νηστίσιμος η α λα κρεμ ! της Αρετής Πιστιόλα
Υλικά - ½ κιλού μύδια αποφλοιωμένα.
- 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- ½ ποτήρι νερού λάδι για το σοτάρισμα του κρεμμυδιού
- 5-6 σκελίδες σκόρδου σε φετούλες
- 1 ψιλοκομμένη καυτερή πιπερίτσα
- 1/3 ποτήρι νερού άσπρο κρασί για να τα σβήσω
- ½ ποτήρι νερό να βράσουν και να μείνει λιγάκι στο τέλος όσο θέλουμε για σάλτσα
- ½ χυμό λεμονιού (προαιρετικά) ή σβήνω με κρασί ή με λεμόνι, όπως μας αρέσει
- λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
- λίγος άνηθος ψιλοκομμένος
- 300 γραμ. φέτα σε κομμάτια
- 2 μεγάλες κουταλιές μουστάρδα
- Ελάχιστο αλάτι και πιπέρι όσο χρειάζεται
- 1 ποτήρι νερού κρέμα γάλακτος (προαιρετικά).
| Ετοιμασία 15΄
|
Εκτέλεση - Σοτάρω το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι, μόνον να μαραθεί. Ρίχνω μέσα τα πλυμένα και καθαρισμένα μύδια να σωταρισθούν λιγάκι και αλατοπιπερώνω.
- Προσθέτω και την πιπεριά, και σβήνω με το κρασί ή το λεμόνι. Ρίχνω και λίγο νερό για να βράσουν λιγάκι και να κάνω περισσότερη σάλτσα
- Στο τέλος ρίχνω και την μουστάρδα και ανακινώ καλά την σάλτσα να πάει παντού και να ψιλοδέσει.
- Βάζουμε μαϊντανό ή άνηθο, ή και τα δύο
- Μόλις εξατμιστούν τα υγρά, ρίχνω και την κρέμα γάλακτος, αφήνω να πάρει μια βράση μέχρι να δέσει η κρέμα, ρίχνω την φέτα και σε δύο λεπτά σβήνω την φωτιά.
Γαρνίρω με σπυρωτό ρύζι. Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 6307 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 13/07/10 )
|