Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Ψαράδικος μπεκρή μεζέ Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Πέμπτη, 04/03/10
Κρασομεζές νηστίσιμος η α λα κρεμ ! της Αρετής  Πιστιόλα
Υλικά
  • ½ κιλού μύδια αποφλοιωμένα.
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • ½ ποτήρι νερού λάδι για το σοτάρισμα του κρεμμυδιού
  • 5-6 σκελίδες σκόρδου σε φετούλες
  • 1 ψιλοκομμένη καυτερή πιπερίτσα
  • 1/3 ποτήρι νερού άσπρο κρασί για να τα σβήσω
  • ½ ποτήρι νερό να βράσουν και να μείνει λιγάκι στο τέλος όσο θέλουμε για σάλτσα
  • ½ χυμό λεμονιού (προαιρετικά) ή σβήνω με κρασί ή με λεμόνι, όπως μας αρέσει
  • λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • λίγος άνηθος ψιλοκομμένος
  • 300 γραμ. φέτα σε κομμάτια
  • 2 μεγάλες κουταλιές μουστάρδα
  • Ελάχιστο αλάτι και πιπέρι όσο χρειάζεται
  • 1 ποτήρι νερού κρέμα γάλακτος (προαιρετικά).
Ετοιμασία 15΄
Εκτέλεση
  • Σοτάρω το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι, μόνον να μαραθεί. Ρίχνω μέσα τα πλυμένα και καθαρισμένα μύδια να σωταρισθούν λιγάκι και αλατοπιπερώνω.
  • Προσθέτω και την πιπεριά, και σβήνω με το κρασί ή το λεμόνι. Ρίχνω και λίγο νερό για να βράσουν λιγάκι και να κάνω περισσότερη σάλτσα
  • Στο τέλος ρίχνω και την μουστάρδα και ανακινώ καλά την σάλτσα να πάει παντού και να ψιλοδέσει.
  • Βάζουμε μαϊντανό ή άνηθο, ή και τα δύο
  • Μόλις εξατμιστούν τα υγρά, ρίχνω και την κρέμα γάλακτος, αφήνω να πάρει μια βράση μέχρι να δέσει η κρέμα, ρίχνω την φέτα και σε δύο λεπτά σβήνω την φωτιά.
Γαρνίρω με σπυρωτό ρύζι.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 6307
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 07-03-2010 11:59
 
Πολύ ωραίο πιάτο. Μπράβο κΑ Αρετή.
 
voula
2. 06-11-2010 00:11
 
Τέλειο σαγανάκι μυδιών! Εδώ στη Θεσσαλονίκη το συνηθίζουμε το σαγανάκι μυδιών να το κάνουμε με μουστάρδα - το προτιμάμε γενικά περισσότερο - ειδικά σε πολύ φημισμένες ψαροταβέρνες! 
Μπράβο κα Αρετή - έπιασες το νόημα του πραγματικού "σαγανάκι μύδια" !!!
 
linmak88

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 13/07/10 )