Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Σουδάκια με ροκφόρ Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Τετάρτη, 03/03/10
baa_4297_400
Yλικά
Για τα σου (45 τεμάχια) 
  • 1 φλιτζανι νερο
  • 1/2 φλιτζανι βιταμ
  • 1 1/2 φλιτζανι αλευρι
  • 4 αυγα
  • 1 κ.γ μπεικιν
  • 1/2 κ.γ ζαχαρη
  • 1/4 κ.γ αλάτι
Για τη γέμιση
  • 200 γρ.ροκφορ
  • 1 κουτι τυρι κρεμα φιλαδελφεια
  • 1/2 κουτι τυρι κρεμα dirollo
  • 1 -2 κ.σ μαγιονεζα
Για το στόλισμα
  • Λίγη μαγιονέζα
  • Λιγο ρεγκάτο τριμμένο
Εκτέλεση
  • Παταμε με το πηρουνι το τυρι κρεμα μαζι με το ροκφορ 
  • Μολις ενωθουν τα βαζουμε στο μουλτι μαζι με λιγη μαγιονεζα και χτυπαμε μεχρι να ομογενοποιηθουν.
  • Σε μια κατσαρολα βαζουμε το νερο να βρασει μαζί με το βιταμ το αλατι και τη ζαχαρη.
  • Μολις αρχιζει να κοχλαζει κατεβαζουμε απο τη φωτια και απο εδω και περα σβηνουμε το μάτι.
  • Ριχνουμε μεσα το αλευρι με το μπεικιν ανακατευοντας με ξυλινη σπατουλα μεχρι το μειγμα να γινει μια μπαλα.
  • Αφηνουμε να κρυωσει για 5 λεπτα και ριχνουμε μεσα τα αυγα χτυπημενα.
  • Σε αυτο το σημειο πρεπει να ανακατευετε συνεχως και δυνατα με το συρμα ωστε να εχετε μια λεια κρεμα(μπορειτε αυτη τη διαδικασια να την κανετε και με μιξερ χειρος)
  • Σε λαμαρινα στρωμενη με λαδοκολλα βαζουμε κουταλια κουταλια το μειγμα σε αρκετη αποσταση η μια κουταλια απο την αλλη για να μην κολλησουν οταν φουσκωσουν (για μικρα σουδακια βαζετε κουταλακι του γλυκου, για μεγαλα κουταλια της σουπας).
  • Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στην αρχη για 5 λεπτα στους 220 βαθμους και στη συνεχεια χαμηλωνουμε στους 160 για 15-20 λεπτα μεχρι να ροδισουν.
  • Οταν κρυωσουν καλα τα ανοιγουμε με μαχαιρακι και τα γεμιζουμε με κορνε την κρέμα ροκφόρ.
  • Αλειφουμε το καπακι εξωτερικά με λιγη μαγιονεζα και πασπαλιζουμε το τριμμενο ρεγκατο.
Σημείωση
  • Τα Σουδακια μας για να ειναι επιτυχημενα πρεπει μεσα να ειναι κουφια και εξωτερικα φουσκωτα και ροδισμενα.
  • Φωτογραφίες για την εκτελεση των σου μπορειτε να δείτε εδώ
Καλή επιτυχία!!

Προσθήκη ως Αγαπημένο (15) | Εμφανίσεις: 15396
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (9)
1. 05-03-2010 11:59
 
Τα λόγια είναι περιττά. :upset :upset
 
mariaZ
2. 05-03-2010 13:09
 
Τέλεια ιδέα για μπουφέ! :p
 
renaki
3. 05-03-2010 13:11
 
Καλά κι εγώ που δεν τρώω το ροκφόρ τα ζήλεψα! Μπράβο!
 
vago
4. 05-03-2010 13:15
 
Βάγγο συμφωνώ απόλυτα...
 
marylou
5. 05-03-2010 13:49
 
Το ροκφορ και εγω δεν το πολυσυμπαθω αλλα στα σουδακια με τη συγκεκριμενη γεμιση τρωγεται πολυ ευχαριστα.Σαφψω και μπορειτε οτι αλλο σας αρεσει μεσα.
 
margarita79
6. 06-03-2010 18:04
 
φαίνονται πολύ ωρραία. εγώ θα έβαζα και σολωμό μαζί με τα τυριά. τι λέτε?
 
christia
7. 07-03-2010 11:50
 
Πολύ εντυπωσιακά τα σουδάκια Μαργαρίτα. Και εμένα σκέτο το ροκφόρ δεν με τρελαίνει αλλά το έχω δοκιμάσει με τυρί κρέμα και είναι πολύ ωραίος συνδυασμός.
 
voula
8. 08-03-2010 08:08
 
Αυτές οι προτάσεις σου για μπουφέ είναι καταπληκτικές!! 
Διαφορετική γεύση και πολύ εντυπωσιακά τα σουδάκια αυτά, θα τα δοκιμάσουμε στην πρώτη ευκαιρία :zzz
 
Flora
9. 08-03-2010 09:13
 
Λατρεύω το ροκφόρ και τα έχω κάνει και γω αυτά τα σουδάκια αλλά με διαφορετική γέμιση. Δεν είχα βάλει τυρί κρέμα, απλά έλιωσα το ροκφόρ με το πηρούνι και το μαλάκωσα με κρέμα γάλακτος. Εννοείται ότι την επόμενη φορά θα κάνω αυτή τη γέμιση!
 
Mary

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 15/12/11 )