Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Μοσχαράκι με μανιτάρια Νο.02 (και γλυκό κρασί)
Μοσχαράκι με μανιτάρια Νο.02 (και γλυκό κρασί) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από Flora   
Παρασκευή, 05/03/10
_____400_06
Υλικά (για 4 άτομα)
  • 500γρ. μοσχάρι σε μπουκιές
  • 500γρ. ασπρομανίταρα μικρά
  • 10-15γρ. αποξηραμένα μανιτάρια  πορτσίνι
  • 1 ποτήρι γλυκό κρασί  (πχ. Σάμου)
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • ½ λίτρο μοσχαρίσιο ζωμό
  • ½ ποτηράκι του κρασιού κρέμα γάλακτος
  • 1 κομμάτι (σαν σπιρτόκουτο) παγωμένο, φρέσκο βούτυρο
Εκτέλεση
  • Μουλιάζουμε τα πορτσίνι στο μισό κρασί, μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.
  • Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σωτάρουμε το κρέας να θωρακιστεί καλά. Ρίχνουμε το μισό κρεμμύδι και  σκόρδο και μόλις βγάλουν τα αρώματά τους, σβήνουμε με το άλλο μισό κρασί. Αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε με βραστό ζωμό και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας και μειωθούν τα υγρά στο ¼ .
  • Στο μεταξύ, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σωτάρουμε το υπόλοιπο κρεμμύδι και σκόρδο σε ελάχιστο λάδι. Ρίχνουμε την πιπεριά, τα ασπρομανίταρα και τα πορτσίνι στημένα από το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί των μανιταριών. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε κι εδώ να μειωθεί η σάλτσα στο ελάχιστο.
  • Αφού γίνει το κρέας μας, προσθέτουμε το μείγμα μανιταριών, αφήνουμε να πάρει μια βράση σε χαμηλή φωτιά, να ανακατευούν οι γεύσεις  και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Διορθώνουμε με αλατοπίπερο και τελειώνουμε με το παγωμένο βούτυρο, ανακατεύοντας μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.
Σέρβιρα με σαφρανάτο ρυζάκι και ήταν μούρλια! Δοκιμάστε το.
Καλή επιτυχία!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (17) | Εμφανίσεις: 9074
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (10)
1. 07-03-2010 11:48
 
Τι ωραίο φαγητό είναι αυτό? Και η φωτογραφία φοβερή. Με το σαφρανάτο ρύζάκι είμαι σίγουρη πως ήταν μούρλια!
 
voula
2. 07-03-2010 12:39
 
Ονειρο μόνο αυτό εχω να πω. Θα δοκιμαστεί σύντομα :upset
 
mariaZ
3. 07-03-2010 18:24
 
Τι νοστιμιά είναι πάλι αυτή!!! Μπράβο!
 
vago
4. 08-03-2010 08:09
 
Σας ευχαριστώ κορίτσια...μην παραλείψετε τα πορτσίνι, κάνουν τη διαφορά ;)
 
Flora
5. 08-03-2010 09:18
 
Το ζεύγος πάλι ζωγράφισε!!! Μόνο που βλέπω έτσι «μελωμένο» το κρεατάκι... :upset :upset :upset με πιάνει ζαλάδα...
 
Mary
6. 08-03-2010 11:03
 
Αυτού του τύπου τα φαγητά μου αρέσουν πολύ μπράβο :p
 
marylou
7. 08-03-2010 11:27
 
Καταπληκτικο Φλωρα μου!!Φτιαχνω και εγω κατι αναλογο σε συνταγη που εχω δωσει με μανιταρια,μοσχαρισιο σνιτσελ και μαυροδαφνη και πιπεριες.Θα το δοκιμασω και με το σκορδακι του και με τα ολα του!!Μελωνει υπεροχα!!Μπραβο σου!Η δε φωτο απαιχτη!!!
 
margarita79
8. 10-03-2010 08:25
 
Μάρτζι, το σκορδάκι του πάει πολύ και δεν είναι καθόλου έντονο ;) 
Σας ευχαριστώ και πάλι :zzz
 
Flora
9. 23-01-2011 14:10
 
Πόλύ ωραίο Φλώρα μου θα επανέλθω με εντυπώσεις!
 
linmak88
10. 25-01-2011 07:51
 
Σ\' ευχαριστώ Λίνα, ελπίζω να σας αρέσει :)
 
Flora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 06/03/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός