Μοσχαράκι με μανιτάρια Νο.02 (και γλυκό κρασί) |
|
Έχει υποβληθεί από Flora
|
Παρασκευή, 05/03/10 |
Υλικά (για 4 άτομα) - 500γρ. μοσχάρι σε μπουκιές
- 500γρ. ασπρομανίταρα μικρά
- 10-15γρ. αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι
- 1 ποτήρι γλυκό κρασί (πχ. Σάμου)
- 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- ½ λίτρο μοσχαρίσιο ζωμό
- ½ ποτηράκι του κρασιού κρέμα γάλακτος
- 1 κομμάτι (σαν σπιρτόκουτο) παγωμένο, φρέσκο βούτυρο
Εκτέλεση - Μουλιάζουμε τα πορτσίνι στο μισό κρασί, μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.
- Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σωτάρουμε το κρέας να θωρακιστεί καλά. Ρίχνουμε το μισό κρεμμύδι και σκόρδο και μόλις βγάλουν τα αρώματά τους, σβήνουμε με το άλλο μισό κρασί. Αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε με βραστό ζωμό και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας και μειωθούν τα υγρά στο ¼ .
- Στο μεταξύ, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σωτάρουμε το υπόλοιπο κρεμμύδι και σκόρδο σε ελάχιστο λάδι. Ρίχνουμε την πιπεριά, τα ασπρομανίταρα και τα πορτσίνι στημένα από το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί των μανιταριών. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε κι εδώ να μειωθεί η σάλτσα στο ελάχιστο.
- Αφού γίνει το κρέας μας, προσθέτουμε το μείγμα μανιταριών, αφήνουμε να πάρει μια βράση σε χαμηλή φωτιά, να ανακατευούν οι γεύσεις και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Διορθώνουμε με αλατοπίπερο και τελειώνουμε με το παγωμένο βούτυρο, ανακατεύοντας μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.
Σέρβιρα με σαφρανάτο ρυζάκι και ήταν μούρλια! Δοκιμάστε το. Καλή επιτυχία! Προσθήκη ως Αγαπημένο (17) | Εμφανίσεις: 11768 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 06/03/10 )
|