Υλικά : - 2 φλ τσαγιού αλεύρι φαρίνα
- ¾ φλ. κακάο
- ¼ κουτ.γλ. σόδα
- 1 ¾ φλ. Ζάχαρη
- 1 βούτυρο 250 gr ή μαργαρίνη
- 1 πρέζα αλάτι
- 5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 2/3 φλ. γάλα
- 2 βανίλιες
- 1 κουτ. γλ. κοφτό κανέλα
- ¼ κουτ. γλ. γαρίφαλο
- 2 κουτ. σούπας κονιάκ
- 1 κουβερτούρα 125, γρ
Για το γλάσο
- 150 gr κουβερτούρα
- ½ φλ. γάλακτος
- 1 κουτ. σούπας κονιάκ
- 1 κουτ. γλ. βούτυρο
- 1κουτ. σούπας ζάχαρη
Εκτέλεση : - Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε πολύ χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε το μείγμα μας σε μια λεκάνη. Βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά. Τη σόδα τη διαλύουμε στο κονιάκ.
- Χτυπάμε στη χαμηλή ταχύτητα του μίξερ μας για 2 λεπτά και μετά στη μεσαία μέχρι το μείγμα μας να γίνει αφράτο.
- Αδειάζουμε σε ταψάκι 26 εκ. βουτυρωμένο και αλευρωμένο καλά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 1 ώρα περίπου, ώσπου να δούμε το γλυκό μας να έχει ξεκολλήσει από τα τοιχώματα. Αφήνουμε να κρυώσει και το βγάζουμε από τα ταψάκι μας.
- Βάζουμε σε κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να κάψει καλά. Ρίχνουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε εκτός φωτιάς, έως ότου λιώσει η σοκολάτα μας.
- Αφήνουμε λίγα λεπτά να κρυώσει λίγο και απλώνουμε πάνω στο κεικ μας.
Καλή επιτυχία Προσθήκη ως Αγαπημένο (21) | Εμφανίσεις: 9520 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |