Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Κέικ Αυστρίας Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από lovestars   
Δευτέρα, 08/03/10
keik_aystrias_400

Το κέικ Αυστρίας δεν είναι σουφλέ άν και μοιάζει! Είναι πολύ νόστιμο και τρώγεται ζεστό, αφράτο και η σοκολάτα ... τέλεια! Δοκιμάστε το με παγωμένη και χτυπημένη κρέμα γάλακτος ή άγλυκη σαντύγι.... Πειρασμός!
Τα υλικά μας
  • 6 αυγά
  • 2 φλυτζάνια αλεύρι Φαρίνα
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 100 gr. σοκολάτα γάλακτος
  • 300 gr. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 200 gr. βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
  • 2 βανίλιες
Ας δούμε πώς φτιάχνεται
  • Λιώνουμε τις σοκολάτες μαζί με το βούτυρο σε μπεν - μαρι και αφήνουμε στην άκρη 5' λεπτά να κρυώσει.
  • Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και προσθέτουμε την ζάχαρη. 
  • Σε ένα μπόλ βάζουμε τους κρόκους και προσθέτουμε την σοκολάτα ανακατεύοντας καλά.
  • Προσθέτουμε στην σοκολάτα το αλεύρι, τις βανίλιες και τέλος την μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά.
  • Βουτυρώνουμε μια φόρμα με τρύπα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, χωρίς αέρα για 15' λεπτά.

Σερβίρουμε το κέικ ζεστό με χτυπημένη κρέμα γάλακτος.

Η συνταγή υπάρχει και στο προσωπικό μου blog myfunkycook.blogspot.com

 


Προσθήκη ως Αγαπημένο (18) | Εμφανίσεις: 6633
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (7)
1. 12-03-2010 06:41
 
:eek :eek :zzz :) :)
 
patata
2. 12-03-2010 07:28
 
Δεν λέω ποτέ όχι στη σοκολάτα, φυσικά και θα το δοκιμάσουμε :zzz :zzz
 
Flora
3. 12-03-2010 08:30
 
Τι φωτογραφία πειρασμός είναι αυτή!! Μπράβο!
 
vago
4. 12-03-2010 11:04
 
Ωχ Παναγία μου πρωινιάτικα... :upset :upset :upset Και μόνο που έχει τόσηηη σοκολάτα θα δοκιμασθεί άμεσα...
 
Mary
5. 12-03-2010 12:07
 
Είναι αυτό που λέμε σοκόλασηnull!!! και η φώτο όλα τα λεφτά μπράβο..
 
marylou
6. 12-03-2010 12:45
 
Kαλημέρα κορίτσια!!! 
Χαίρομαι που σας αρέσει το κέικ! 
Θα ήθελα να τονίσω για όσες το φτιάξουν οτι χρειάζεται οπωσδήποτε φόρμα με τρύπα ή έλασμα και να ψήθεί μόνο για 13-15 λεπτά!..για να βγεί το σωστό αποτέλεσμα!
 
lovestars
7. 13-03-2010 09:40
 
Πραγματικός πειρασμός. Μπράβο και πάλι μπράβο
 
mariaZ

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 12/03/10 )