Το κέικ Αυστρίας δεν είναι σουφλέ άν και μοιάζει! Είναι πολύ νόστιμο και τρώγεται ζεστό, αφράτο και η σοκολάτα ... τέλεια! Δοκιμάστε το με παγωμένη και χτυπημένη κρέμα γάλακτος ή άγλυκη σαντύγι.... Πειρασμός!Τα υλικά μας - 6 αυγά
- 2 φλυτζάνια αλεύρι Φαρίνα
- 1 φλυτζάνι ζάχαρη
- 100 gr. σοκολάτα γάλακτος
- 300 gr. σοκολάτα κουβερτούρα
- 200 gr. βούτυρο
- 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
- 2 βανίλιες
Ας δούμε πώς φτιάχνεται
- Λιώνουμε τις σοκολάτες μαζί με το βούτυρο σε μπεν - μαρι και αφήνουμε στην άκρη 5' λεπτά να κρυώσει.
- Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και προσθέτουμε την ζάχαρη.
- Σε ένα μπόλ βάζουμε τους κρόκους και προσθέτουμε την σοκολάτα ανακατεύοντας καλά.
- Προσθέτουμε στην σοκολάτα το αλεύρι, τις βανίλιες και τέλος την μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά.
- Βουτυρώνουμε μια φόρμα με τρύπα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, χωρίς αέρα για 15' λεπτά.
Σερβίρουμε το κέικ ζεστό με χτυπημένη κρέμα γάλακτος. Προσθήκη ως Αγαπημένο (18) | Εμφανίσεις: 8399 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |