Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Ριζότο με χταπόδι και καλαμάρι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από lovestars   
Τετάρτη, 10/03/10

dsc07656_400

Το ριζότο μου αρέσει πολύ.. όπως και το χταπόδι, τα καλαμαράκια επίσης! Τα έκανα λοιπόν ένα πεντανόστιμο ριζότο και το μοιράζομαι μαζί σας!
Τα υλικά μας
  •  1 μέτριο χταπόδι ή μισό μεγάλο
  • 20 ροδέλες καλαμάρι ή 4 φρέσκα
  • 1/2 φλυτζάνι ρύζι κίτρινο
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 πιπεριές πράσινες κέρατο
  • 5-6 στίγματα σαφράν
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού ντοματοπελτέ
  • 1/2 φλυτζάνι κρασί λευκό
  • Μαϊντανό
  • Ταμπάσκο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 5 κόκκους πιπέρι μαύρο
Ας δούμε πώς φτιάχνεται
  • Βάζουμε σε μία κατσαρόλα να βράσουν οι ροδέλες το χταπόδι.
  • Όταν γίνει το κατεβάζουμε και το κόβουμε σε κομμάτια και κρατάμε 1/2 φλιτζανιού από το ζουμί του και κόβουμε και τις ροδέλες στην μέση.
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, την πιπεριά, το σκόρδο και το κρεμμύδι, τα οποία έχουμε ψιλοκόψει και τα σωτάρουμε.
  • Προσθέτουμε τα στίγματα και τον ντοματοπελτέ αδιάλυτο, ανακατεύουμε για λίγο ακόμη και προσθέτουμε το ρύζι ανακατεύοντας για 2' - 3' λεπτά.
  • Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα θαλασσινά.
  • Προσθέτουμε τον ζωμό, το αλατοπίπερο, το ταμπάσκο, τους κόκκους και 4 φλυτζάνια νερό.
  • Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συχνά μέχρι να σωθούν τα υγρά από το ρύζι. Άν θέλουμε το ρύζι μας καλοβρασμένο το δοκιμάζουμε και προσθέτουμε ανάλογα νερό.
  • Λίγο πριν κατεβάσουμε το φαγάκι μας από την φωτιά προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Η συνταγή υπάρχει και στο προσωπικό μου blog myfunkycook.blogspot.com

Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 10155
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 13-03-2010 06:27
 
Φαίνεται πεντανόστιμο ό,τι πρεπει για τις μέρες της νηστείας και όχι μόνο.
 
vago
2. 14-03-2010 18:24
 
Πράγματι οτι πρέπει για τώρα. Μου αρέσει και το σβήσιμο με το κρασάκι και το ταμπάσκο. Θα το δοκιμάσουμε 8)
 
mariaZ

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 15/09/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός