Το πιάτο αυτό μου το πρότεινε η φίλη μου η Ιωάννα. Αρχικά ο συνδυασμός ζυμαρικού με λεμόνι μου "ξένισε" αλλά αποζημιώθηκα με τη γεύση του. Είναι διαφορετικό, νόστιμο, εύκολο και με απλά υλικά που συνήθως υπάρχουν στην κουζίνα μας. Δοκιμάστε το.
Υλικά (για 4 άτομα) - 1 πιπεριά μικρή πράσινη κομμένη σε καρέ
- 1 πιπεριά Φλωρίνης μικρή κομμένη ζουλιέν
- 250γρ. μανιτάρια πλευρώτους σε μέτρια κομμάτια
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κομμάτια
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- Χυμό από 1 λεμόνι
- Φρέσκια (ή ξερή) ρίγανη
- 1 κούπα τυρί τριμμένο
- 500γρ. ριγκατόνι βρασμένα
Εκτέλεση - Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σωτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρώμα. Το σκεπάζουμε με νερό και το αφήνουμε να βράσει έως ότου μαλακώσει καλά και αρχίσει να διαλύεται. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει το κρέας να έχει μείνει μόνο με το λάδι του.
- Ρίχνουμε και τα λαχανικά να σωταρισθούν και τα αφήνουμε να μαλακώσουν και να πιουν τα περισσότερα υγρά που θα βγάλουν.
- Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού. Πασπαλίζουμε και με τη ρίγανη και ανακατεύουμε με τα ριγγατόνι και το τυρί.
Σερβίρουμε αμέσως με έξτρα τριμμένο τυρί αν θέλουμε. Καλή σας όρεξη! Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 6273 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |