Γεια σας. Αυτη τη συνταγη την πηρα απο την μαμα μου και ειναι πολυ καλη καλη νοστιμη και νηστισιμη φτιαξτε τη και θα με θυμηθειτε. Θα χρειαστουμε : - 250 γραμ βουτυρο σε θερμοκρασια δωματιου
- μισο ποτηρακι του ελληνικου σπορελαιο
- μισο ποτηρακι του ελληνικου ρετσινα ή χυμο πορτοκαλι
- 2 ποτηρια του ελληνικου ζαχαρη (εγω βαζω 1)
- 1 μπεικιν
- αλευρι περιπου λιγο παραπανω απο μισο κιλο
Εκτέλεση - Παιρνουμε ενα μπολ ριχνουμε τη ζαχαρη, τη ρετσινα ή τον χυμο πορτοκαλιου, το λαδι, το βουτυρο και τελος το αλευρι με το μπεικιν.
- Δεν θα χρειαστουμε μιξερ, με τα χερακια μας κανονικα (πλαθω κουλουρακια) πλαθουμε το σχημα της αρεσκειας μας και ψηνουμε εως οτου ροδισουν.
Αν θελουμε βαζουμε μαρμελαδα στην μεση και γινονται σαν πτιφουρ, λιωνουμε και κουβερτουρα και πασπαλιζουμε με καρυδια οπως θελετε. Καλη επιτυχια. Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 21297 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |