Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Ζυμαρικά arrow Λαζάνια με κάστανα και σάλτσα μανιταριών
Λαζάνια με κάστανα και σάλτσα μανιταριών Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Παρασκευή, 12/03/10
Υλικά (για 2 μερίδες)
  • 450 γρ  λαζάνια βρασμένα
  • 100 γρ. κάστανα ελαφρώς, βρασμένα και καθαρισμένα
  • 100 γρ. βασιλομανίταρα η ζαρκαδίσια (πορτο μπέλο)
  • 10 γρ. ψιλοκομμένη μαύρη τρούφα (είδος μανιταριού)
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 σφηνάκι λευκό κρασί
  • 50 ml ζωμό κότας
  • λίγες φλοίδες παρμεζάνας
  • λίγο ελαιόλαδο
  • λίγο τηγανισμένο μπέϊκον ή προσούτο για διακόσμηση
Διαδικασία

Τα λαζάνια να είναι μακριά και αρκετά πλατά, Όπως όλα τα ζυμαρικά, ένα από τα μυστικά τους βρίσκεται στο καλό βράσιμο. Κι όταν λέμε "καλό", δεν εννοούμε πολύ.

  • Πρώτο βήμα λοιπόν, είναι να πάρουμε μία μεγάλη κατσαρόλα να τη γεμίσουμε με 2 λίτρα νερό και να τη βάλουμε στη φωτιά. Μόλις το νερό αρχίζει τις μπουρμπουλήθρες, ρίχνουμε αλάτι και τα ζυμαρικά (γύρω στα 250 γρ. τα οποία όταν βράσουν θα αντιστοιχούν σε δυο μερίδες). Αν τα θέλουμε al dente τα βράζουμε 2-3 λεπτά, λιγότερο από αυτό που λέει η συσκευασία. Τα σουρώνουμε, δεν τα ξεπλένουμε με νερό και ετοιμάζουμε τη σάλτσα.
  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και τα κάστανα, σταδιακά ρίχνουμε το κρασί, το ζωμό κότας, την κρέμα γάλακτος, την τρούφα και ανακατεύουμε.
  • Έπειτα από 2 λεπτά προσθέτουμε το βούτυρο και τα λαζάνια, και χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά.
  • Ανακατεύουμε τα υλικά μας και σερβίρουμε γαρνίροντας με κάστανα, και φλοίδες παρμεζάνας και  μπέικον η προσούτο.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 5770
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 16-03-2010 14:38
 
μιαμ μιά ....τέλειο φαίνεται απο την περιγραφή του αυτό το φαγάκι...θα δοκιμαστεί :p
 
marylou
2. 16-03-2010 21:11
 
Μου τρέχουν τα σάλιααααα!
 
lovestars

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 17/03/10 )