Τα νιόκι ή Gnocchi που σημαίνει "τεμάχια".. είναι παραδοσιακά ιταλικά χειροποίητα ζυμαρικά που κατά πάσα πιθανότητα προέρχονται από την ρωμαϊκή εποχή! Μικρά και πολύ νόστιμα συνήθως σερβίρονται με σάλτσα ντομάτα, πέστο ή λιωμένο βούτυρο και τυρί
Τα υλικά μας - 400 gr. αλεύρι
- 600 gr. πατάτες
- 5 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα τριμμένη
- 3 αυγά
- 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό μοσχοκάρυδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- Πιπέρι
- Αλεύρι για το πλάσιμο
Ας δούμε πώς φτιάχνονται
- Καθαρίζουμε και βράζουμε τις πατάτες και κατόπιν τις πολτοποιούμε.
- Σε μία λεκάνη ανακατεύουμε τον πουρέ, τα αυγά, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι, το πιπέρι και την παρμεζάνα και αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι.
- Ζυμώνουμε μία μαλακή ζύμη να ξεκολλάει από τα χέρια και την αφήνουμε 10' λεπτά να ξεκουραστεί.
- Σε αλευρωμένο πάγκο απλώνουμε την ζύμη και την κόβουμε σε 6 ίσια κομμάτια.
- Πλάθουμε κάθε κομμάτι σε κορδόνι περίπου 7 εκατοστά και το αλευρώνουμε, ακολουθούμε αυτήν την διαδικασία για όλη την ζύμη.
- Κόβουμε κάθε κορδόνι μικρά κομμάτια 1,5 εκατοστό και τους δίνουμε το σχήμα "μικρής πατάτας".
- Βάζουμε μία κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό να βράσει.
- Όταν κοχλάσει το νερό ρίχνουμε μέσα τα νιόκι σε 3 δόσεις χωρίς να ανακατέψουμε καθόλου.
- Μόλις τα νιόκι ανέβουν στην επιφάνεια είναι έτοιμα τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε σουρωτήρι να φύγει το νερό και είναι έτοιμα προς χρήση.
- Λιώνουμε φρέσκο βούτυρο και τα περιχύνουμε.
- Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο ροζ και μαύρο πιπέρι και φλύδες παρμεζάνας.
Άν δεν τα χρησιμοποιήσουμε άμεσα τα ανακατεύουμε με 1 κουταλιά της σούπας σπορέλαιο και τα διατηρούμε στο ψυγείο.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 6652 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |