Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Ζυμαρικά arrow Νιόκι Νο.03 (χειροποίητα με βούτυρο)
Νιόκι Νο.03 (χειροποίητα με βούτυρο) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από lovestars   
Δευτέρα, 15/03/10
dsc07953

Τα νιόκι ή Gnocchi που σημαίνει "τεμάχια".. είναι παραδοσιακά ιταλικά χειροποίητα ζυμαρικά που κατά πάσα πιθανότητα προέρχονται από την ρωμαϊκή εποχή! Μικρά και πολύ νόστιμα συνήθως σερβίρονται με σάλτσα ντομάτα, πέστο ή λιωμένο βούτυρο και τυρί
Τα υλικά μας
  • 400 gr. αλεύρι
  • 600 gr. πατάτες
  • 5 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα τριμμένη
  • 3 αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό μοσχοκάρυδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Πιπέρι
  • Αλεύρι για το πλάσιμο
Ας δούμε πώς φτιάχνονται
  • Καθαρίζουμε και βράζουμε τις πατάτες και κατόπιν τις πολτοποιούμε.
  • Σε μία λεκάνη ανακατεύουμε τον πουρέ, τα αυγά, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι, το πιπέρι και την  παρμεζάνα και αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι.
  • Ζυμώνουμε μία μαλακή ζύμη να ξεκολλάει από τα χέρια και την αφήνουμε 10' λεπτά να ξεκουραστεί.
  • Σε αλευρωμένο πάγκο απλώνουμε την ζύμη και την κόβουμε σε 6 ίσια κομμάτια.
  • Πλάθουμε κάθε κομμάτι σε κορδόνι περίπου 7 εκατοστά και το αλευρώνουμε, ακολουθούμε αυτήν την διαδικασία για όλη την ζύμη.
  • Κόβουμε κάθε κορδόνι μικρά κομμάτια 1,5 εκατοστό και τους δίνουμε το σχήμα "μικρής πατάτας".
  • Βάζουμε μία κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό να βράσει.
  • Όταν κοχλάσει το νερό ρίχνουμε μέσα τα νιόκι σε 3 δόσεις χωρίς να ανακατέψουμε καθόλου.
  • Μόλις τα νιόκι ανέβουν στην επιφάνεια είναι έτοιμα τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε σουρωτήρι να φύγει το νερό και είναι έτοιμα προς χρήση.
  • Λιώνουμε φρέσκο βούτυρο και τα περιχύνουμε.
  • Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο ροζ και μαύρο πιπέρι και φλύδες παρμεζάνας.
Άν δεν τα χρησιμοποιήσουμε άμεσα τα ανακατεύουμε με 1 κουταλιά της σούπας σπορέλαιο και τα διατηρούμε στο ψυγείο.
Η συνταγή υπάρχει και στο προσωπικό μου blog myfunkycook.blogspot.com

Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 6652
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 18-03-2010 17:19
 
Mmm fainontai kataplhktika. Perimenw thn aderfoula mou episkepsh se liges meres, opote 8a einai to geuma upodoxhs! Gia posa atoma einai oi dosologies pou proteineis? :-)
 
blueberry
2. 18-03-2010 17:31
 
Γύρω στα 8-10 άτομα! 
Καλώς να την δεχτείς!Πολύ χαίρομαι που δαλέγεις μία δική μου συνταγη! 
Αν θες δες και μία ακόμη 2 συνταγές με νιόκι στο παρακάτω link http://myfunkycook.blogspot.com/2010/03/blog-post_8724.html 
καλή επιτυχία!
 
lovestars
3. 18-03-2010 19:51
 
Eimaste makaronades ti na kanoume!!! Hihihi, xwris plaka ta nioki ta latreuoume oi 2 mas.. kai eidika me pesto! Opote 8a einai o,ti kalutero! 8a koitaksw kai to blog sou euxaristws!:) 8a steilw feedback:) Euxaristw polu!
 
blueberry

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 18/03/10 )