Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Χταπόδι τηγανητό Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από lovestars   
Κυριακή, 14/03/10
dsc07433

Το χταπόδι είναι από τα αγαπημένα μου θαλασσινά. Η συνταγή αυτή είναι τέλειος κρασο-τσιπουρομεζές και το χταποδάκι γίνεται μαλακό σαν λουκουμάκι!

Τα υλικά μας
  • 1 χταπόδι
  • 1 μικρό φλιτζανάκι του καφέ ξύδι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Ρίγανη
  • Ταμπάσκο
Ας δούμε πώς φτιάχνεται
  • Καθαρίζουμε το χταπόδι και το κόβουμε σε κομμάτια, το βάζουμε σε ένα μπώλ ρίχνουμε το ξύδι και προσθέτουμε 1 φλυτζάνι νερό και το αφήνουμε 2 ώρες.
  • Βάζουμε ένα τηγάνι και και ρίχνουμε μέσα το χταπόδι με το νερό και το ξύδι που μουλιάσαμε το χταπόδι.
  • Βράζουμε, και όταν εξατμιστεί το νερό και μελώσει το χταποδάκι προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι, τη ρίγανη και το ταμπάσκο.
  • Τηγανίζουμε για 3΄-4΄ λεπτά και σερβίρουμε.
Η συνταγή υπάρχει και στο προσωπικό μου blog myfunkycook.blogspot.com

Προσθήκη ως Αγαπημένο (12) | Εμφανίσεις: 8591
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 17-03-2010 11:41
 
Σα να με πήραν οι μυρωδιές πρωί πρωί!Μπράβο,φαίνεται λαχταριστό ;)
 
renaki
2. 17-03-2010 12:42
 
Καλέ τι ωραίος κρασο-ουζομεζές είναι αυτός μμμμ μου άνοιξες την όρεξη!! :p
 
marylou
3. 17-03-2010 14:31
 
Mιαμ μιαμ, και τι τέλεια φωτο, φέρνω ψωμί και έρχομαι για βούτες.
 
sgr
4. 17-03-2010 20:10
 
Υπέροχο και πολύ αρωματικό! Ότι πρέπει για ουζομεζέ :grin
 
Flora
5. 17-03-2010 22:33
 
νομιζω ακουγεται λαχταριστο!!!!λατρευω το χταποδακι αυριο πρωι πρωι στην αγορα!!!ευχαριστω! :grin
 
elena32
6. 18-03-2010 06:43
 
Φανταστικό. Λατρεμένος μεζές και αρκετά γρήγορη συνταγή. Μπράβο love :zzz
 
mariaZ

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 17/03/10 )