Το χταπόδι είναι από τα αγαπημένα μου θαλασσινά. Η συνταγή αυτή είναι τέλειος κρασο-τσιπουρομεζές και το χταποδάκι γίνεται μαλακό σαν λουκουμάκι! Τα υλικά μας - 1 χταπόδι
- 1 μικρό φλιτζανάκι του καφέ ξύδι
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Ρίγανη
- Ταμπάσκο
Ας δούμε πώς φτιάχνεται
- Καθαρίζουμε το χταπόδι και το κόβουμε σε κομμάτια, το βάζουμε σε ένα μπώλ ρίχνουμε το ξύδι και προσθέτουμε 1 φλυτζάνι νερό και το αφήνουμε 2 ώρες.
- Βάζουμε ένα τηγάνι και και ρίχνουμε μέσα το χταπόδι με το νερό και το ξύδι που μουλιάσαμε το χταπόδι.
- Βράζουμε, και όταν εξατμιστεί το νερό και μελώσει το χταποδάκι προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι, τη ρίγανη και το ταμπάσκο.
- Τηγανίζουμε για 3΄-4΄ λεπτά και σερβίρουμε.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (11) | Εμφανίσεις: 10645 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |