Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Κέικ arrow Κέικ λεμονιού Νο.02 (παραδοσιακό)
Κέικ λεμονιού Νο.02 (παραδοσιακό) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από popi81   
Παρασκευή, 12/03/10
Ευρετήριο άρθρου
Κέικ λεμονιού Νο.02 (παραδοσιακό)
Σελίδα 2
Όταν τελειώνουν τα πορτοκάλια . . . πειραματίζεσαι με λεμόνια και το αποτέλεσμα είναι ένα γευστικό κεκάκι που τρώγεται ευχάριστα με το καφέ, το τσάι ή μαζί με το πρωινό μας. Σας παραθέτω τη συνταγή και σας προσκαλώ στον ευωδιαστό κόσμο των εσπεριδοειδών!
    Υλικά
  •  125 γρ. βούτυρο Lurpak
  •  1 φλιτζάνι ζάχαρη
  •  2 αυγά
  •  250 γρ. αλεύρι φαρίνα (κόκκινη)
  •  2/3 φλιτζανιού γάλα
  •  4 βανίλιες ή 2 φακελάκια βανιλέτα
  •  Ξύσμα από 1 λεμόνι
Δημιουργία
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς,  βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα μας.
  • Ξεκινάμε χτυπώντας το βούτυρο με τη ζάχαρη και σταδιακά ρίχνουμε τα αυγά. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μείγμα μας να γίνει αφράτο.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι, το γάλα, τις βανίλιες (εγώ χρησιμοποιώ βανιλέτα για πιο ωραίο άρωμα)  και το ξύσμα από 1 λεμόνι Βγαίνει περίπου 2 κουταλάκια του γλυκού και κάνει τη γεύση του κέικ ιδιαίτερη. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μείγμα μας να γίνει ομοιογενές.
  • Σε αυτό το σημείο μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε και ξηρούς καρπούς ή σταγόνες κουβερτούρας και να τα ανακατέψουμε με κουτάλι για να ενσωματωθούν και αυτά στο μείγμα μας. Το δοκίμασα αλλά γευστικά το προτιμώ μόνο με λεμόνι.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα προσέχοντας να μην λερώσουμε τα τοιχώματα της και με ένα μαχαίρι κάνουμε μια χαρακιά στη φόρμα κατά μήκος ώστε να αρχίζει να φουσκώνει ομοιόμορφα όταν ξεκινήσει το ψήσιμο. Το σημάδι του χαράγματος ίσως να μην είναι ιδιαίτερα εμφανές παρ’ όλα αυτά το ψήσιμο γίνεται ομοιόμορφο.
  • Ψήνουμε το κέικ μας στους 180 βαθμούς για 1 ώρα (πάνω κάτω αντίσταση).

Απολαύστε γεύση και άρωμα!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (14) | Εμφανίσεις: 15999
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (16)
1. 14-03-2010 18:19
 
μμμμ σαν κάτι να μύρισε κι απο εδώ Πόπη ;) Φανταστικό μου φαίνεται και θα το δοκιμάσουμε :zzz
 
mariaZ
2. 14-03-2010 18:29
 
Παρα πολυ ωραιο και θα το κανω σημερα κιολας σε ατομικα κεκακια που αρεσουν στον μικρο μου!Μπραβο σου!
 
margarita79
3. 14-03-2010 22:51
 
πολύ μυρωδάτα τα κέικ με λεμόνι. Κσι το δικό σου φαίνεται πραγματικά υπέροχο.
 
voula
4. 15-03-2010 08:17
 
Σας ευχαριστώ για τα σχόλια! Τελευταία ενημέρωση, χθες φτιάξαμε ένα ακόμη κέικ για τις ανάγκες της οικογένειας και είχα κρατήσει ξύσμα λεμονιού στην κατάψυξη. Δεν περίμενα να κρατήσει ούτε η γεύση ούτε το άρωμά του ... αλλά διαψέυστηκα και πολύ χαίρομαι. :)  
Έτσι λοιπόν την επόμενη φορά που θα στύψετε λεμόνια μπορείτε να κρατήσετε το ξύσμα τους σε ένα σακουλάκι polybag να βρίσκετε στην κατάψυξη ... και που ξέρετε??? 
Μπορεί να θελήσετε να κάνετε ένα κέικ με λεμόνι :grin :grin :grin  
 
Φιλιά
 
kpavlakou
5. 15-03-2010 08:27
 
Εχθές μια φίλη μου μου έδωσε κάτι λεμόνια αρωματικά από τη λεμονιά της,άλλο πράγμα...οπότε σίγουρα θα το δοκιμάσουμε ;)
 
renaki
6. 15-03-2010 14:46
 
Η φωτογραφία τα λέει όλα!!! μπράβο σου :p
 
marylou
7. 15-03-2010 16:13
 
Ότι έχει σχέση με λεμόνι θεωρώ ότι είναι μια σκέτη νοστιμιά. Μόλις πάω σπίτι θα αρχίσει η επιχείρηση "κέικ με λεμόνι" ;)
 
ekaterini
8. 15-03-2010 19:50
 
Τέλειο!!!! 
Αφράτο και μυρωδάτο!
 
lovestars
9. 06-10-2010 11:22
 
Υπέροχο πραγματικά. Σήμερα το έφτιαξα και ήδη έχει φύγει το μισό. Έδωσα στη μαμά και την αδερφή μου και ξετρελάθηκαν. Οπωσδήποτε θα το γράψω στο τετράδιο με τις αγαπημένες μου συνταγές! Ευχαριστώ
 
Cindy30
10. 13-10-2010 19:51
 
σε λιγακι το βγαζω απο το φουρνο.... για να δουμε!!!!!
 
mariannakis
11. 14-10-2010 10:13
 
Cindy30 χαίρομαι πολύ που σου άρεσε! Έχει πραγματικά μια διαφορετική γεύση το κεικ αν βάλεις στη ζύμη του λεμόνι ... ιδιαίτερη.  
mariannakis εύχομαι να σου αρέσει και να το απολαύσετε. 
Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια! 
Φιλιά :) :)
 
popi81
12. 19-11-2010 19:30
 
geias paidia!!! na sas rwthsw? to bouthro prepei na to exw liwsei pio prin ? giati thn exw pathsei polles fores pou to bouthro rinai zesto meta vazw k ta auga k den fouskwnei me tipota.h na to exw vgalei 2 wres apo to psigio?
 
CRISTINAKI
13. 20-11-2010 08:19
 
Ξεπαγωμένο να είναι, ώστε να χτυπηθεί καλά με τη ζάχαρη 5 λεπτά να αφρατέψει, και μετά αρχίζεις να προσθέτεις ένα ένα τα αυγά χτυπώντας καλά. Όσο ψήνεται δεν ανοίγουμε καθόλου το φούρνο.
 
arhontia
14. 20-11-2010 09:18
 
a wraia!!! se euxaristw poluuuuuuuuuuuuuuuuu :)))))))))))))))
 
CRISTINAKI
15. 20-11-2010 12:17
 
Προτιμότερο είναι όλα τα υλικά σου να είναι σε θερμοκρασία δωματίου για καλύτερα αποτελέσματα ;)  
 
Καλή επιτυχία!!
 
popi81


Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 14/04/11 )