Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Κέικ arrow Κέικ λεμονιού Νο.02 (παραδοσιακό)
Κέικ λεμονιού Νο.02 (παραδοσιακό) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από popi81   
Παρασκευή, 12/03/10
Ευρετήριο άρθρου
Κέικ λεμονιού Νο.02 (παραδοσιακό)
Σελίδα 2
Όταν τελειώνουν τα πορτοκάλια . . . πειραματίζεσαι με λεμόνια και το αποτέλεσμα είναι ένα γευστικό κεκάκι που τρώγεται ευχάριστα με το καφέ, το τσάι ή μαζί με το πρωινό μας. Σας παραθέτω τη συνταγή και σας προσκαλώ στον ευωδιαστό κόσμο των εσπεριδοειδών!
    Υλικά
  •  125 γρ. βούτυρο Lurpak
  •  1 φλιτζάνι ζάχαρη
  •  2 αυγά
  •  250 γρ. αλεύρι φαρίνα (κόκκινη)
  •  2/3 φλιτζανιού γάλα
  •  4 βανίλιες ή 2 φακελάκια βανιλέτα
  •  Ξύσμα από 1 λεμόνι
Δημιουργία
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς,  βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα μας.
  • Ξεκινάμε χτυπώντας το βούτυρο με τη ζάχαρη και σταδιακά ρίχνουμε τα αυγά. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μείγμα μας να γίνει αφράτο.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι, το γάλα, τις βανίλιες (εγώ χρησιμοποιώ βανιλέτα για πιο ωραίο άρωμα)  και το ξύσμα από 1 λεμόνι Βγαίνει περίπου 2 κουταλάκια του γλυκού και κάνει τη γεύση του κέικ ιδιαίτερη. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μείγμα μας να γίνει ομοιογενές.
  • Σε αυτό το σημείο μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε και ξηρούς καρπούς ή σταγόνες κουβερτούρας και να τα ανακατέψουμε με κουτάλι για να ενσωματωθούν και αυτά στο μείγμα μας. Το δοκίμασα αλλά γευστικά το προτιμώ μόνο με λεμόνι.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα προσέχοντας να μην λερώσουμε τα τοιχώματα της και με ένα μαχαίρι κάνουμε μια χαρακιά στη φόρμα κατά μήκος ώστε να αρχίζει να φουσκώνει ομοιόμορφα όταν ξεκινήσει το ψήσιμο. Το σημάδι του χαράγματος ίσως να μην είναι ιδιαίτερα εμφανές παρ’ όλα αυτά το ψήσιμο γίνεται ομοιόμορφο.
  • Ψήνουμε το κέικ μας στους 180 βαθμούς για 1 ώρα (πάνω κάτω αντίσταση).

Απολαύστε γεύση και άρωμα!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (14) | Εμφανίσεις: 16005
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (16)
16. 20-11-2010 20:37
 
paidia to ekana!!!!! polu wraio!!! egw evala k ligo indiki karuda mesa!!! k anti gia vaniglia giati sto souper eixe teleiwsei evala limoncello!!!!! polu polu wraiooooooooooooooooo...........
 
CRISTINAKI

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.



Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 14/04/11 )