Το γνωστό μας γλύκισμα ...με άλλη άποψη..και κυρίως νηστίσιμο! Τα υλικά μας - 500 gr σιμιγδάλι ψιλό
- 1 νεροπότηρο ελαιόλαδο (όχι πολύ μεγάλο ποτήρι)
- 1 κουταλιά βούτυρο
- για το σιρόπι
- 4 φλυτζάνια ζάχαρη
- 5 φλυτζάνια νερό
- 3-4 φλούδες πορτοκαλιού
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 2 γαριφαλάκια
Για την επικάλυψη - Σοκολάτα Κουβερτούρα
- Κανέλλα
Ας δούμε πώς φτιάχνεται - Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι να βράσουν.
- Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε να κάψει το λάδι και την μαργαρίνη και ρίχνουμε το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να καβουρντιστεί και να αποκτήσει χρυσό-καφε χρώμα.
- Κατεβάζουμε από την φωτιά, και αφού αφαιρέσουμε τις φλούδες λεμονιού, ρίχνουμε σιγά-σιγά το σιρόπι στο σιμιγδάλι με μία βαθιά κουτάλα, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσέχουμε αρκετα να μην καούμε γιατί το σιμιγδάλι θα κοχλάζει.
- Όταν τελειώσει το σιρόπι ξαναβάζουμε τον χαλβά σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε για 3'-4' λεπτά.
- Τοποθετούμε σε φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει για 3'-4' ώρες.
- Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπέν μαρί και περιχύνουμε τον χαλβά.
Πασπαλίζουμε με κανέλλα και σερβίρουμε.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 12701 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |