Το γλυκάκι αυτό ξετρελαίνει τα παιδάκια μου, ειδικά όταν το φτιάχνω με σοκολάτα γάλακτος. Τώρα σας το γράφω με κουβερτούρα, για όσους νηστεύουν. Υλικά: - 2 πακέτα μπισκότα Μιράντα (το πακέτο με τη διπλή στρώση)
- 250gr βιτάμ
- 1/3 φλ.τσ.κονιάκ
- 1/3 φλ.τσ.νερό
- 3/4 φλ.τσ. ζάχαρη άχνη
- 1 βανίλλια
- ελάχιστο αλάτι
- 3 σοκολάτες κουβερτούρα
- 2 κ.σ.βιτάμ
- 100gr περίπου λευκά αμύγδαλα
- 2 κόκκινα smarties και ένα κίτρινο
Εκτέλεση: - Σπάμε τα μπισκότα σε κομμάτια και τα ραντίζουμε με το κονιάκ και το νερό.
- Λιώνουμε σε μπεν μαρί τις δύο κουβερτούρες.
- Χτυπάμε στο mixer τη ζάχαρη άχνη με το βιτάμ, προσθέτουμε τη βανίλια, το αλάτι και τη λιωμένη σοκολάτα και τέλος τα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε πιατέλα, δίνουμε με τα χέρια μας το σχήμα του σκαντζόχοιρου και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.
- Λιώνουμε σε μπεν μαρί την τρίτη κουβερτούρα με τις 2κ.σ. βιτάμ και αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Όταν βγάλουμε από το ψυγείο την πιατέλα, διορθώνουμε το σχήμα του σκαντζόχοιρου, τον καλύπτουμε με το γλάσο και τοποθετούμε πάνω του λευκά αμύγδαλα κομμένα στη μέση ή σε τέταρτα, δύο κόκκινα smarties για ματάκια και ένα κίτρινο για μύτη.
Μπορείτε αν θέλετε να βάλετε γύρω του τρούφα κουβερτούρα σαν χώμα ή πράσινη τρούφα σαν χλόη. Προσθήκη ως Αγαπημένο (13) | Εμφανίσεις: 14390 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |