Νηστίσιμη, αφράτη, αρωματική και πολύ γευστική! Τα υλικά μας - 1 φλυτζάνι ζάχαρη
- 2/3 φλιτζανιού χυμό λεμόνι
- 1/4 φλιτζανιού σόδα αναψυκτικό
- 250 gr. βιτάμ
- 1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 βανίλια
- 1 φλυτζάνι ξανθές σταφίδες μουλιασμένες σε κονιάκ
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 400 γρ. Αλεύρι κόκκινο
- Για το πασπάλισμα
- Άχνη
- Κανέλα σκόνη
Ας δούμε πώς φτιάχνεται - Χτυπάμε την ζάχαρη με το βιτάμ μέχρι να αφρατέψουν, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από την σταφίδα και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι (την ποσότητα από το αλεύρι την βλέπετε.. θα πρέπει η ζύμη να γίνει σαν του κέικ) και τέλος τις σταφίδες.
- Τοποθετούμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι.
- Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα στους 180 βαθμούς.. δοκιμάζουμε με ένα μαχαιράκι, ως εξής εάν το βυθίσουμε στην ζύμη και βγει στεγνό είναι έτοιμο.
Όταν κρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα. Προσθήκη ως Αγαπημένο (14) | Εμφανίσεις: 9154 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |