Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Σταφιδόπιτα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από lovestars   
Τρίτη, 16/03/10
dsc06906_400

Νηστίσιμη, αφράτη, αρωματική και πολύ γευστική! 

Τα υλικά μας
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 2/3 φλιτζανιού χυμό λεμόνι
  • 1/4 φλιτζανιού σόδα αναψυκτικό
  • 250 gr. βιτάμ
  • 1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 βανίλια
  • 1 φλυτζάνι ξανθές σταφίδες μουλιασμένες σε κονιάκ
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 400 γρ. Αλεύρι κόκκινο
  • Για το πασπάλισμα
  • Άχνη
  • Κανέλα σκόνη
 Ας δούμε πώς φτιάχνεται
  • dsc06901_400
    Χτυπάμε την ζάχαρη με το βιτάμ μέχρι να αφρατέψουν, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από την σταφίδα και  το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι (την ποσότητα από το αλεύρι την βλέπετε.. θα πρέπει η ζύμη να γίνει σαν του κέικ) και τέλος τις σταφίδες.
  • Τοποθετούμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι.
  • Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα στους 180 βαθμούς.. δοκιμάζουμε με ένα μαχαιράκι, ως εξής εάν το βυθίσουμε στην ζύμη και βγει στεγνό είναι έτοιμο.
Όταν κρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (14) | Εμφανίσεις: 7035
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 20-03-2010 17:27
 
Πολύ ωραίο :zzz :zzz
 
nitsa2009
2. 30-03-2010 18:45
 
Αυτό ακριβώς που έψαχνα! 
Θα το δοκιμάσουμε λίαν συντόμως :)
 
Flora
3. 14-04-2010 14:37
 
Eκανα χθές αυτό το γλυκάκι(τρελλαίνομαι για σταφιδόψωμα) αλλά το αποτέλεσμα δεν είχε καμμία σχέση με την φωτό :cry.Την συνταγή σου την ακολούθησα κατά γράμμα,lovestars,η πιτούλα μου βγήκε νόστιμη όντως, αλλά άσπρη(η δική σου είναι σκούρη), δεν φούσκωσε καθόλου, έμεινε σαν βάση τάρτας πάχους 1 δάχτυλου, ενώ η δική σου φαίνεται αφράτη & φουσκωμένη :sigh . Τί επιπλέον χρειάζεται να κάνω την επόμενη φορά για να έχω μία σταφιδόπιτα όπως της φωτό :?
 
joannoula
4. 23-04-2010 08:28
 
Joannoula μου καλή,πολύ στεναχωρήθηκα,το μόνο σίγουρο ήταν ότι έπρεπε να σου φουσκώσει σαν κέικ τουλάχιστον. 
Μήπως την έβαλες σε μεγαλύτερο ταψί? 
Ο λόγος που έγινε λευκή ίσως είναι επειδή εγώ βάζω περισσότερη καννέλα,λίγο γαρίφαλλο και 2 κουταλιές κακάο κοσκινισμένο με το αλεύρι που παρέλειψα κατά λάθος στα υλικά!
 
lovestars

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 20/03/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός