Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κολοκυθοανθοί Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει γραφτεί από ArXoS   
Κυριακή, 10/06/07
Υλικά:
15-20 ανθούς
1 κουταλιά ρύζι για κάθε ανθό
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 ντομάτα τριμμένη
1/2 φλυτζάνι λάδι
αλάτι και πιπέρι


Τρόπος παρασκευής
Παίρνετε τους ανθούς και τους καθαρίζετε από το κοτσάνι, τα πράσινα φύλλα και κόβετε και τον στιμώνα, το κίτρινο μέρος
Σε ένα μπωλ ανακατεύετε το ρύζι, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και το κρεμμυδάκι
Αλατοπιπερώνετε
Προσθέτετε την ντομάτα και το λάδι
Μπορείτε τώρα να τους ψήσετε είτε στην κατσαρόλα είτε στον φούρνο
Εάν τα βάλετε στο φούρνο κάνετε τα εξής
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 C
Λαδώνετε καλά το ταψί
Γεμίζετε τον κάθε ανθό με το μείγμα και τον κλείνετε από πάνω αλλά όχι σφικτά
Τα στρώνετε σε μία σειρά και προσέχετε να μην είναι ενωμένα τα λουλουδάκια
Βάζετε τόσο νερό όσο να σκεπαστούν
Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο
Ψήνετε σε μέτριο φούρνο μέχρι να γίνει το ρύζι
Εάν τα βάλετε στην κατσαρόλα κάνετε τα εξής
Γεμίζετε τον κάθε ανθό με το μείγμα και τον κλείνετε από πάνω αλλά όχι σφικτά
Τα τοποθετείτε σε στρώσεις και τα σκεπάζετε με νερό
Σιγοβράζετε με ανοιχτό το καπάκι
Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/12/79 )