Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Κέικ arrow Muffins ολικής αλέσεως με αμάρανθο, χουρμάδες και φιστίκι Αιγίνης
Muffins ολικής αλέσεως με αμάρανθο, χουρμάδες και φιστίκι Αιγίνης Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από Elenia   
Πέμπτη, 18/03/10
amarmuff_400
Υλικά (για 10 muffin)
  • 1 1/2 κούπα αλεύρι μαλακό ολικής αλέσεως, βιολογικής γεωργίας
  • 1/2 κούπα αλεύρι αμάρανθου, βιολογικής γεωργίας
  • 1 κ. σούπας baking powder
  • μια μικρή πρέζα αλάτι
  • 1/2 κούπα ζάχαρη ξανθή από ζαχαροκάλαμο, βιολογικής γεωργίας
  • 1 κούπα γάλα
  • 2 αυγά, βιολογικής κτηνοτροφίας
  • 60 γρ. αρκετά μαλακωμένο βούτυρο
  • ξύσμα μικρού πορτοκαλιού
  • 40 γρ. ανάλατα φιστίκια Αιγίνης, κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 1/2 κούπα χουρμάδες, κομμένοι σε μικρά κομμάτια
Εκτέλεση
  • Προθερμαίνεται τον φούρνο στους 160 βαθμούς και βάζετε την σχάρα όπου θα ακουμπήσετε τα muffin, στην πρώτη σκάλα από κάτω.
  • Αν χρησιμοποιήτε τα ειδικά χαρτάκια για muffin, τότε οι φόρμες για τα συγκεκριμένα κεκάκια, δεν χρειάζονται αλεύρωμα. Διαφορετικά, αν οι φόρμες δεν είναι αντικολλητικές, θα πρέπει να τις βουτυρώσετε και να τις αλευρώσετε.
  • Κόβετε τους χουρμάδες με την βοήθεια ενός ψαλιδιού σε μικρά κομμάτια.
  • Κόβετε σε μικρά κομμάτια με την βοήθεια ενός μαχαιριού chef τα φιστίκια Αυγίνης και κρατάτε στην άκρη από το σύνολο, περίπου 2 κ. σούπας για να γαρνίρετε τα muffin. Τα υπόλοιπα τα ρίχνετε μαζί με τα στεγνά υλικά.
  • Κοσκινίζετε μαζί και ρίχνετε σε ένα μπολ το αλεύρι ολικής, του αμάρανθου και την baking. Ρίχνετε στο ίδιο μπολ το αλάτι, την ζάχαρη, τους χουρμάδες και τα φιστίκια -εκτός από εκείνα που κρατήσατε για γαρνίρισμα. Ανακατεύετε όλα τα στεγνά υλικά μαζί.
  • Σε ένα άλλο μπολ, με την βοήθεια ενός σύρματος χτυπάτε με το χέρι σας το βούτυρο ώσπου να γίνει εντελώς λείο. Ρίχνετε το γάλα -αν σας σβωλιάσει μην ανησυχήσετε, συνεχίζετε να τα χτυπάτε, ρίχνετε ένα-ένα τα αυγά και το ξύσμα από το πορτοκάλι. Ανακατεύετε όλα τα υγρά υλικά μαζί.
  • Με μια κίνηση, ρίχνετε τα στεγνά υλικά στα υγρά και με ένα κουτάλι τα ανακατεύετε ίσα-ίσα να αναμειχθούν. Αν φαίνεται και λίγο το αλεύρι, δεν πειράζει, ακόμη καλύτερα. Αν τα ανακατέψετε πολύ το αποτέλεσμα θα είναι ένα σφιχτό κεκάκι...
  • Σε κάθε φόρμα -προσωπικά χρησιμοποιώ και το ειδικό χαρτάκι, ρίχνετε μια γεμάτη κουταλιά  στο κάθε χαρτί ώστε να φτάσει στο χείλος του χαρτιού. Πασπαλίζετε το κάθε κεκάκι με το φιστίκι που έχετε κρατήσει για γαρνίρισμα.
Τα ψήνετε στον φούρνο για περίπου 30-35 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα, τα βγάζετε αμέσως από τις φόρμες (όχι απο το χαρτί) και τα ακουμπάτε επάνω σε μια σχάρα να κρυώσουν...
από το blog μου food4life.gr

Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 2937
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 21-03-2010 16:42
 
πολύ υγειινό φαίνεται
 
christia
2. 21-03-2010 21:31
 
Σε ευχαριστώ και πιστεψέ με είναι πολυυυυύ υγειινό... :zzz
 
Elenia

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 23/11/15 )