Αρνάκι στο φούρνο με χόρτα άγρια, γιαούρτι και μάραθο (φινόκιο) |
|
Έχει υποβληθεί από pastaflora
|
Σάββατο, 20/03/10 |
Μια λιχουδιά από την Μάνη Υλικά - 1 χεράκι από αρνί ή μπουτάκι, σε μερίδες που το μαρινάρω σε αλατόνερο για 36 ώρες.
Λαχανικά που δεν θέλουν ζεμάτισμα αλλά μόνον τσιγάρισμα: - 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι και
- φρέσκο κρεμμυδάκι χοντροκομμένα,
- 1 λευκό πράσο χοντροκομμένο,
- καυκαλίθρες, άνηθο,
- μυρώνια, τσουκνίδες
Χόρτα που ζεματίζονται ελάχιστα όπως :
- Λίγο σπανάκι, λάπατο, σέσκουλο, αντίδι, ραδίκι ήμερο, σταμναγκάθι, λίγη ποσότητα από ότι υπάρχει από όλα αυτά
- 3 κουταλιές λάδι,
- αλάτι πιπέρι,
- κουκουνάρι και
- καρύδι χοντροκομμένο.
Για την κρούστα επάνω από τα χόρτα και το κρέας :- Γιαούρτι στραγγιστό,
- Αλάτι, λίγο πιπέρι και λίγο σιμιγδάλι ανακατεμένα καλά
Εκτέλεση - Μετά από 36 ώρες μαρινάρισμα σκουπίζω το κρέας και το τσιγαρίζω με λαδάκι. Κατόπιν ξεχωριστά τσιγαρίζω τα κρεμμύδια με τα πράσα.
- Βάζω τα λαχανικά στο πυρέξ ταψάκι με λάδι, και τα στραγγισμένα ζεματιστά χόρτα. Τα ανακατεύω. Κατόπιν βάζω από επάνω και το σοταρισμένο κρέας, και από επάνω την κρέμα του γιαουρτιού με ελάχιστο μάραθο από επάνω και το κουκουνάρι.
- Ψήνω στους 200ο Κ. για λίγη ώρα μέχρι να γίνει νόστιμη κρούστα.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 10710 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 20/03/10 )
|