Η σουπίτσα αυτή είναι δικής μου εμπνεύσεως, ή μάλλον ένας συνδυασμός που έκανα από 2-3 συνταγές. Επειδή έχει το αλευράκι, η επιτυχία είναι σίγουρη, οπότε μη φοβηθείτε που δεν είναι όλα τα υλικά ακριβώς μετρημένα.
ΥΛΙΚΑ - Μανιτάρια φρέσκα μπόλικα (πάνω από ½ kg)
- 4 κ.σούπας βούτυρο ζωικό
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 ποτηράκι του κρασιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1-1½ λίτρο χλιαρός ζωμός κοτόπουλου
- 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
- αλάτι
- πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ - Ψιλοκόβω τα μισά μανιτάρια και κόβω σε φέτες τα υπόλοιπα μισά. Σοτάρω καλά τις φέτες σε τηγάνι ρηχό με το μισό βούτυρο.
- Σε κατσαρόλα, σοτάρω τα ψιλοκομμένα μανιτάρια με το υπόλοιπο βούτυρο, επίσης πολύ καλά και στη μέση του σοταρίσματος προσθέτω και το κρεμμύδι. Αλατοπιπερώνω.
- Ρίχνω το αλεύρι και ανακατεύω με γρήγορες κινήσεις (μη φοβηθείτε, σβολιάζει ως ένα βαθμό). Προσθέτω ένα μεγάλο μέρος του ζωμού και αφήνω να βράσει.
- Η σούπα θα αρχίζει να πήζει, βλέπω με το μάτι πόσο πήζει και αναλόγως πως την προτιμώ συμπληρώνω ζωμό.
- Αφού πάρει μερικές βράσεις προσθέτω την κρέμα γάλακτος και αφήνω να σιγοβράσει μέχρι να δέσει καλά η σούπα. Τέλος, ρίχνω τα μανιτάρια-φέτες μαζί με το βουτυράκι τους στην κατσαρόλα.
Στολίζω με 2-3 μανιταροφέτες και μαϊντανό. Σερβίρω με φρυγανισμένο ψωμί, ή σκορδόψωμο ή κατσικίσιο τυρί. Είναι αρκετά λιγωτική, οπότε με τους τρόπους που προτείνω να σερβιριστεί, αποτελεί κύριο γεύμα και όχι ορεκτικό!!!!:) Καλή επιτυχία! Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 6557 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |