Οι καριόκες είναι από τα πιο αγαπημένα μου γλυκίσματα.. τώρα και νηστίσιμες! Η συνταγή είναι πραγματικά πολύ επιτυχημένη γευστικά! Τα υλικά μας - 300 gr. φρυγανιά τριμμένη
- 400 gr. καρύδι ψιλοκομμένο
- 200 gr. κουβερτούρα
- 200 gr. βανίλια γλυκό (υποβρύχιο)
- 1 φλυτζάνι ζάχαρη
- 1 φλυτζάνι νερό
- 2 κουταλιές της σούπας κακάο
- 2 κουταλιές της σούπας βιτάμ
- 3 κουταλιές της σούπας μαύρο ρούμι
- 1 βανίλια
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σκόνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο σκόνη
Για την επικάλυψη
Ας δούμε πώς φτιάχνονται
- Σε μπέν μαρί λιώνουμε τα 200 gr. κουβερτούρα και την βανίλια. Μολις λιώσουν προσθέτουμε το βιτάμ και ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε λίγο το γλάσο να κρυώσει.
- Βάζουμε την ζάχαρη και το νερό και κάνουμε σιρόπι, το αφήνουμε να πάρει μια βράση και το αφήνουμε 10' λεπτά να κρυώσει.
- Προσθέτουμε το ρούμι στο σιρόπι.
- Σε μια λεκάνη μεγάλη βάζουμε την φρυγανιά,το καρύδι την κανέλλα,την βανίλια,το κακάο,το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε να ενωθούν όλα τα υλικά.
- Προσθέτουμε το σιρόπι και το γλάσο σοκολάτας.
- Ζυμώνουμε και χωρίζουμε την ζύμη σε τρία κομμάτια.
- Πλάθουμε 3 ρολλά τα τυλίγουμε σε σελοφάν και τα βάζουμε στο ψυγείο για 12 ώρες.
- Την επόμενη λιώνουμε σε μπέν μαρί τις 8 πλάκες κουβερτούρα σε ένα βαθύ σκεύος.
- Κόβουμε σε φέτες περίπου 3 εκατοστά και ακολουθούμε την εξής διαδικασία για την επικάλυψη:
Καταρχήν τοποθετούμε το σκεύος που λιώσαμε την σοκολάτα σε μία λεκανίστα με ζεστό νερό να καλύπτετε λίγο πάνω από την μέση για να διατηρηθεί η σοκολάτα ρευστή. - Παίρνουμε ένα πηρούνι ή ένα ξυλάκι από σουβλάκι και τρυπάμε την φέτα από το ρολό,το βυθίζουμε στην σοκολάτα και αφού το τινάξουμε ελαφρά για να φύγει η περιττή σοκολάτα αραδιάζουμε τις φέτες σε λαδόκολλά.
- Αφήνουμε τις καριόκες 5 - 6 ώρες να στεροποιηθεί η επικάλλυψη.
- Τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και διατηρούμε τις καριόκες στο ψυγείο.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (20) | Εμφανίσεις: 10579 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |