Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Καριόκες Νο.03 (νηστίσιμες) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από lovestars   
Δευτέρα, 22/03/10
dsc08241_400
Οι καριόκες είναι από τα πιο αγαπημένα μου γλυκίσματα.. τώρα και νηστίσιμες!
Η συνταγή είναι πραγματικά πολύ επιτυχημένη γευστικά!
Τα υλικά μας
  • 300 gr. φρυγανιά τριμμένη
  • 400 gr. καρύδι ψιλοκομμένο
  • 200 gr. κουβερτούρα
  • 200 gr. βανίλια γλυκό (υποβρύχιο)
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλυτζάνι νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 2 κουταλιές της σούπας βιτάμ
  • 3 κουταλιές της σούπας μαύρο ρούμι
  • 1 βανίλια
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο σκόνη
Για την επικάλυψη
  • 8 πλάκες κουβερτούρα
Ας δούμε πώς φτιάχνονται
  • dsc08220_400Σε μπέν μαρί λιώνουμε τα 200 gr. κουβερτούρα και την βανίλια. Μολις λιώσουν προσθέτουμε το βιτάμ και ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε λίγο το γλάσο να κρυώσει.
  • Βάζουμε την ζάχαρη και το νερό και κάνουμε σιρόπι, το αφήνουμε να πάρει μια βράση και το αφήνουμε 10' λεπτά να κρυώσει.
  • Προσθέτουμε το ρούμι στο σιρόπι.
  • Σε μια λεκάνη μεγάλη βάζουμε την φρυγανιά,το καρύδι την κανέλλα,την βανίλια,το κακάο,το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε να ενωθούν όλα τα υλικά.
  • Προσθέτουμε το σιρόπι και το γλάσο σοκολάτας.
  • Ζυμώνουμε και χωρίζουμε την ζύμη σε τρία κομμάτια.
  • Πλάθουμε 3 ρολλά τα τυλίγουμε σε σελοφάν και τα βάζουμε στο ψυγείο για 12 ώρες.
  • Την επόμενη λιώνουμε σε μπέν μαρί τις 8 πλάκες κουβερτούρα σε ένα βαθύ σκεύος.
  • Κόβουμε σε φέτες περίπου 3 εκατοστά και ακολουθούμε την εξής διαδικασία για την επικάλυψη:
    dsc08224_400Καταρχήν τοποθετούμε το σκεύος που λιώσαμε την σοκολάτα σε μία λεκανίστα με ζεστό νερό να καλύπτετε λίγο πάνω από την μέση για να διατηρηθεί η σοκολάτα ρευστή.
  • Παίρνουμε ένα πηρούνι ή ένα ξυλάκι από σουβλάκι και τρυπάμε την φέτα από το ρολό,το βυθίζουμε στην σοκολάτα και αφού το τινάξουμε ελαφρά για να φύγει η περιττή σοκολάτα αραδιάζουμε τις φέτες σε λαδόκολλά.
  • Αφήνουμε τις καριόκες 5 - 6 ώρες να στεροποιηθεί η επικάλλυψη.
  • Τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και διατηρούμε τις καριόκες στο ψυγείο.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (20) | Εμφανίσεις: 10579
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 24-03-2010 20:32
 
Πλάκα κάνεις? ? :eek Τρελαίνομαι για καριόκες και η φωτογραφία σου είναι εκπληκτική. Μπράβο μπράβο μπράβο :upset
 
mariaZ
2. 24-03-2010 21:42
 
Αγαπημένο γλυκό και εξαιρετική συνταγή!
 
vago
3. 29-03-2010 18:13
 
Φοβερή η φωτογραφία, όσο και οι καριόκες. Εχω μία απορία, η βανίλια (υποβρύχιο) που είναι σκληρ πως ενσωματώνεται με τα άλλα υλικά; Συγχαρητήρια και πάλι
 
Domna
4. 29-03-2010 21:02
 
Sorry. Διάβασα πάλι τη συνταγή και είδα ότι λιώνει σε μπεν μαρί. Θα τις δοκιμάσω άμεσα και θα επανέλθω με σχόλιο. Ευχαριστώ
 
Domna

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 24/03/10 )