Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Σαλάτες arrow Μεσογειακή σαλάτα με φασόλια χάντρες, ντομάτα και μυρωδικά
Μεσογειακή σαλάτα με φασόλια χάντρες, ντομάτα και μυρωδικά Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από Elenia   
Πέμπτη, 25/03/10
saladmedite_400

Μεσογειακή Σαλάτα από Φασόλια Χάντρες,  Ντομάτα, Μυρωδικά, Καρύδι και Σουσάμι

Υλικά (για 4-6 άτομα)
  • 200 γρ. φασόλια χάντρες, αποβραδίς μουλιασμένα σε νερό
  • 3 κ. σούπας παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 σκόρδα, ψιλοκομμένα
  • 3 μέτριες ντομάτες, κομμένες σε κύβους
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε ροδέλες
  • 2 αγγουράκια, κομμένα κατά μήκος στα τέσσερα και μετά σε μικρά κομμάτια
  • 50 γρ. καρύδι, σπασμένο με το γουδί σε μικρά κομμάτια
  • 2-3 κ. σούπας αποφλοιωμένο σουσάμι
  • μπόλικο ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • μπόλικο ψιλοκομμένο άνηθο
  • 1 κ. σούπας balsamico
  • μια πρέζα ρίγανη
  • 1/4 - 1/2 κούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • θαλασσινό αλάτι
Παρασκευή

Αποβραδίς, πλένετε καλά κάτω από τρεχούμενο νερό τα φασόλια και τα αφήνετε να φουσκώσουν όλο το βράδυ σε ένα μπολ με νερό.

Την επομένη, τα σουρώνετε και τα βάζετε μαζί με τόσο νερό ώστε να τα καλύπτει συν τέσσερα δάχτυλα περισσότερο, σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο. Τα βράζετε σε σιγανή φωτιά, ξεσκέπαστα και για όσο χρόνο χρειάζονται ώστε να μαλακώσουν. Όταν ετοιμαστούν, τα σουρώνετε, τα ξεπλένετε καλά και τα αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν - σοτάρονται καλύτερα όταν είναι κρύα, ζεστά έχουν την ιδιότητα να λιώνουν.

Αφού κρυώσουν, ψιλοκόβετε τα σκόρδα, ζεσταίνετε ένα τηγάνι με χοντρό πάτο και ρίχνετε τις 3 κ. σούπας παρθένο ελαιόλαδο. Ρίχνετε τα φασόλια στο τηγάνι σε μια στρώση, ώστε η επιφάνεια τους να έρχεται σε επαφή με το τηγάνι. Σε σιγανή προς μέτρια φωτιά, τα αφήνετε ανενόχλητα για περίπου 2.5 λεπτά να σοταριστούν και αν δείτε ότι η πλευρά που ακουμπάει στο τηγάνι έχει ροδίσει, ρίχνετε τα σκόρδα, αλατίζετε, τα ανακατεύετε και τα σοτάρετε για άλλα 2.5-3 λεπτά. Τα βάζετε στην άκρη να κρυώσουν.

Εντωμεταξύ, ετοιμάζεται τα υπόλοιπα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε στην σαλάτα. Σε ένα μικρό τηγάνι με χοντρό πάτο, καβουρδίζετε σε σιγανή φωτιά τα σπασμένα καρύδια μαζί με το σουσάμι, τόσο ώστε να πάρουν ένα καστανό χρώμα και να αρχίσει να αναδύεται το άρωμα τους. Τα βάζετε στην άκρη για να κρυώσουν.

Σε ένα μεγάλο μπολ σαλάτας, ρίχνετε όλα τα υλικά (φασόλια, ντομάτες, κρεμμυδάκια, μαϊντανό, άνηθο, αγγουράκια, ρίγανη, καρύδι, σουσάμι), το λάδι (1/4-1/2 ελαιόλαδο) και το balsamico, τα ανακατεύετε όλα μαζί, τα αλατίζετε όσο θέλετε και τα απολαμβάνετε με το κύριο πιάτο σας...

από το blog μου food4life.gr


Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 10743
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 15-11-2011 22:16
 
τα φασόλια 'χάντρες',τα μουλιάζουμε ή όχι;γιατί τα έβαλα στο νερό και ζάρωσαν,συνήθως χρησιμοποιώ τα κατεψυγμένα και γίνονται πεντανόστημα.
 
vanilia

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 07/04/11 )