Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Πίτες και Ψωμιά arrow Πρασόπιτα με κρέμα τυριού και μπέικον
Πρασόπιτα με κρέμα τυριού και μπέικον Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 12
Έχει υποβληθεί από voula   
Πέμπτη, 25/03/10
dsci1889_400
Μια πίτα που δεν θα μείνει ασχολίαστη σε κανένα τραπέζι σας.
Υλικά
  • 1 δόση για φύλλο (από τη συνταγή Κολοκυθόπιτα γλυκιά Νο.02)
  • 1 κιλό πράσα
  • 10 φέτες μπέικον
  • 100 gr κεφαλοτύρι
  • 100 gr κασέρι
  • 150 gr regato
  • 1 λίτρο γάλα
  • 3 κουταλιές σούπας αλεύρι
  • 4 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • Ελάχιστο μοσχοκάρυδο
  • Λίγο λάδι
  • Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
dsci1890_400
dsci1892_400
dsci1893_400
  • Κόβουμε τα πράσα σε λεπτές ροδέλες και τα βάζουμε σε λίγο νερό  να βράσουν 10 λεπτά. Τα σουρώνουμε και τ΄αφήνουμε στην άκρη να στραγγίσουν καλά.
  • Βάζουμε σε κατσαρόλα ελάχιστο λαδάκι και σωτάρουμε το μπέικον και μετά ρίχνουμε να πράσα να πιουν τα υγρά τους.
  • Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και το αλεύρι και ανακατεύουμε λίγο να ψηθεί τ΄αλεύρι και να μην μας μυρίζει και μετά προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε με σύρμα εως ότου πήξει η κρέμα μας.
  • Οταν αρχίσει να βράζει κατεβάζουμε απο τη φωτιά και ρίχνουμε τα τυριά και ανακατεύουμε να λιώσουν. Προσθέτουμε και τα πράσα με το μπεικον και ανακατεύουμε καλα εως ότου ομογενοποιηθεί το μίγμα μας.
  • Ανοίγουμε τα φύλλα μας , δυο κάτω και ρίχνουμε την κρέμα του πράσου και από πανω τελειώνουμε με άλλα δύο φύλλα.
  • Χαράζουμε την πίτα μας  ραντίζουμε με λίγο νερό  και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου ώσπου η πίτα μας ψήθει πάνω και κάτω καλά.

Παρατηρήσεις

  • Αν δεν έχετε κάποιο τυρί μπορείτε να ο παραλείψετε και να συμπληρώσετε με κάποιο άλλο που έχετε
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κάποιο φύλλο του εμπορίου αν δεν θέλετε να κάνετε δικό σας.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (23) | Εμφανίσεις: 10596
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (14)
1. 29-03-2010 08:21
 
Πάρα πολύ εύγευστη φαίνεται!!! Μπράβο Βουλίτσα σε ευχαριστούμε για τη συνταγή! :)
 
popi81
2. 29-03-2010 09:00
 
Καταπληκτική πίτα! Σίγουρα θα βρίσκεται στο τράπεζι του Πάσχα.
 
vago
3. 29-03-2010 09:06
 
Πραγματικά έλεγα οτι δεν θα κάνω τίποτε άλλο πέρα απο σαλάτα και τα κρεατικά αλλά με βάζεις στον πειρασμό. Φαίνεται πεντανόστιμή :eek
 
mariaZ
4. 29-03-2010 12:09
 
Βούλααα :eek λυπήσου μας, καλή μου & πεινάμε :cry . Από άνοιγμα φύλλου, δεν... :sigh γι΄αυτό, πες μου, εμπορίου ποιό είναι καλλίτερο, κρούστας, χωριάτικο ή κάτι άλλο :?
 
joannoula
5. 29-03-2010 12:28
 
Αυτού του είδους της κρεμώδης πίτες τις κάνω και γω πολύ συχνά! :zzz  
 
Joannoula εγώ μπορεί να έβαζα ακόμα και σφολιάτα! 
Άλλωστε αυτού του είδους οι πίτες δε μένουν και πολύ 8) για να έχουν προβλήματα «υγρασίας» του φύλλου. 
Τρώγοντας, σχεδόν πάντα από το ταψί! :grin :grin
 
Mary
6. 29-03-2010 13:06
 
Το ποσο μου αρεσουν αυτες οι πιτες σου δε λεγεται ..εχω και αδυναμια στο πρασσο.Θα την κανω.Μπραβο!!Και το φυλλο βρε παιδι μου τελειο!Τι καλα που το χειριζεσαι!!!Φτου φτου!
 
margarita79
7. 30-03-2010 00:54
 
joannoula έχει δίκαιο η Μαίρη, όλα τα φύλλα μπορείς να βάλεις. Εγώ κάνω συχνα πίτες και με φύλλο κουρού γιατί δεν τρίβεται τόσο και τα μικρά μου το τρώνε χωρίς να λερώνουν.  
Μαργαρίτα φύλλο ανοίγω χρόνια γιατί είναι το αγχολυτικό μου. Ανάλογα τα κέφια και το χρόνο που έχω στη διαθεσή μου το κάνω λεπτό ή χοντρό.
 
voula
8. 30-03-2010 18:10
 
Κρέμα τυριού ακούω και αμέσως άρχισαν να μου τρέχουν τα σάλια :upset :upset Το φύλλο καταπληκτικό, Βούλα αλλά θα μου επιτρέψεις να βάλω ένα έτοιμο κουρού μιας και δεν το κατέχω το άθλημα :p 8)  
Υπέροχη!!
 
Flora
9. 31-03-2010 10:49
 
Ερωτήσεων συνέχεια(συγνώμη,αλλά θα τη φτιάξω για το Πάσχα, να μην κλάψω...) 
1.Στα πράσα βάζουμε μόνον το άσπρο μέρος; 
2.Θα βάλω το χωριάτικο φύλλο,το 1κιλό(πακέτο) είναι εντάξει με την δόση της γέμισης; 
3.Τί μέγεθος ταψί χρησιμοποιούμε; 
Eυχαριστώ!!!
 
joannoula
10. 31-03-2010 12:02
 
Πωπω...τι λαχταριστή πίτα είναι αυτή....
 
Marinaki
11. 01-04-2010 22:58
 
joannoula -στα πράσα βάζουμε μόνο το άσπρο μέρος και τ΄αφήνουμε να μαλακώσουν αρκετά. 
-Εγώ το ταψί που χρησιμοποίησα έχει διάμετρο 38 εκ. και σε χωρητικότητα είναι σχεδόν σαν το ταψί το ορθογώνιο του φούρνου μας.Το φύλλο είναι μια χαρά. Αν χρησιμοποιήσεις μικρότερο ταψί θα σου βγει λίγο πιο παχιά από της φωτογραφίας αλλά μπορείς αν σου περισσέψει γέμιση να κάνεις και ένα μικρότερο ταψάκι και να το βάλεις στην κατάψυξη.  
-Οι 3 κουταλιές αλεύρι που θα βάλεις για την κρέμα να είναι γεμάτες. Να ελέγχεις από κάτω να ψηθεί καλά γιατί αυτές οι πίτες θέλουν λίγο προσοχή λόγω της κρέμας.Αν σου ροδίσει πάνω αρκετά βάλτο μόνο στο κάτω
 
voula
12. 07-04-2010 13:46
 
Παιδιά, γεια σας! 
Είμαι καινούργια στο site. Μπήκα πριν το Πάσχα εντελώς τυχαία και είδα τη συνταγή της πίτας. Την έκανα το Πάσχα κι έμειναν όλοι με το στόμα ανοιχτό. 
Ο άντρας μου (αλλά και η περίεργη μητέρα μου) μου δήλωσε ότι δεν έχει ξαναφάει τέτοια νόστιμη πίτα. Το μόνο που άλλαξα ήταν να βάλω λίγο περισσότερο τυρί από κάθε είδος! Έγινε απίστευτη. 
Ευχαριστώ Voula
 
apollonia1965
13. 07-04-2010 17:47
 
apollonia1965 καλώς ήρθες. Χαίρομαι πολύ που σας άρεσε η πίτα.
 
voula
14. 19-04-2010 15:21
 
Η πίτα φτιάχτηκε χθές τελικά :) ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ :zzz .Εβαλα το χωριάτικο φύλλο του ΚΑΝΑΚΗ,ο άντρας(αρκετά δύσκολος)έκανε διθυραμβικές κριτικές :roll .Οσοι αγαπάτε τις κρεμόπιτες δοκιμάστε την, είναι ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΗ ;)  
Ευχαριστούμε Βούλα!!!
 
joannoula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 29/03/10 )