Αυτή τη συνταγή για σάλτσα την σκέφτηκα για δύο λόγους. Πρώτον γιατί θέλω να αποφύγω την πολύ κρέμα γάλακτος και δεύτερον, επειδή εάν ρίξω σκέτη κρέμα απευθείας στα μακαρόνια σε λίγη ώρα «χάνετε», αφού απορροφάται πολύ γρήγορα με αποτέλεσμα, τα ζυμαρικά μου να γίνονται στεγνά. Υλικά: - 1 1/2 ποτήρι γάλα
- 1/2 ποτήρι κρέμα γάλακτος
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 2 κ.σ. κορν φλάουρ
- 200 γρ. παρμεζάνα
- 3 φέτες καπνιστό ζαμπόν
- αλάτι
- πιπέρι
- ελάχιστο μοσχοκάρυδο
- 1 πακέτο ζυμαρικά φαρφάλες
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα βάζετε το βούτυρο να λιώσει. Ρίχνετε το κορν φλάουρ και ανακατεύετε να διαλυθεί. Προσθέτετε το γάλα και την κρέμα, αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
- Μόλις πήξει ελαφρώς η σάλτσα ρίχνετε το ζαμπόν ψιλοκομμένο και την παρμεζάνα.
- Ανακατεύετε καλά!
- Βράζετε τις φαρφάλες σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σουρώνετε και τις ξαναρίχνετε την κατσαρόλα.
- Ρίχνετε και την κρέμα.
Ανακατεύετε και σερβίρετε. Προσθήκη ως Αγαπημένο (12) | Εμφανίσεις: 12239 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |