Σελίδα 2 από 2 Η συνταγή ειναι της Α.Μπαρμπαριγου και εγιναν καταπληκτικα!! Υλικά - 1 φακελακι ξηρη μαγια
- 2 κυβους νωπη μαγια (84 γρ.)
- 1150 γρ.αλευρι σκληρο για τσουρεκια (εγω εβαλα robin hood)
- 1/2 φλιτζανι νερο για το προζυμι
- 1 1/4 φλτιζανι ζαχαρη
- 1 φλιτζανι καλαμποκελαιο
- 500 μλ χυμο πορτοκαλι
- Ξυσμα απο 2 πορτοκαλια
- 1 βανιλια
- 1 πρεζα αλάτι
- 1 κ.γ μαχλεπι
- 1/2 κ.γ μαστιχα
- Λιγο μελι αραιωμενο με νερο για το γυαλισμα
- (Σοκολατα κουβερτουρα τριμμενη αν τα θελουμε γεμιστα)
Εκτέλεση - Πιανουμε ενα προζυμι (δηλαδη ανακατευουμε τα υλικα σε ενα μπολ) με την μαγια, ξερη και νωπη, 1 κ.σ απο τη συνολικη ζαχαρη, μισο φλτιζανι νερο και 4 κ.σ αλευρι απο τη συνολικη ποσοτητα
- Σκεπαζουμε το μπολ με μεμβρανη και αφηνουμε μεχρι να ανεβει το προζυμι μας εως πανω.
- Βαζουμε στο μιξερ (γινεται και στο χερι) το χυμο πορτοκαλιου με τη ζαχαρη, το ξυσμα, το καλαμποκελαιο, τη βανιλια, το αλάτι και τα μυρωδικα και χτυπαμε μεχρι να ενωθουν και να λιωσει η ζαχαρη.
- Προσθετουμε το προζυμι και ριχνουμε σταδιακα το αλευρι.
- Ζυμωνουμε μεχρι να εχουμε μια ευπλαστη ζυμη η οποια δεν κολλαει στα χερια.
- Σκεπαζουμε παλι με μεβρανη και βαζουμε το μπολ στο φουρνο τον οποιο εχουμε προθερμανει στους 50 βαθμους,τον εχουμε σβησει και εχουμε στρωσει στη σχαρα μια πετσετα για να μην περναει η θερμοτητα απευθειεας στη ζυμη.
- Αφηνουμε μεχρι το ζυμαρι να διπλασιαστει (1 ωρα περιπου)
- Πλαθουμε τα τσουρεκια μας σε αλευρωμενη επιφανεια και τα βαζουμε σε λαμαρινα στρωμενη με λαδοκολλα αραια μεταξυ τους.
- Αφηνουμε για λιγο να ξαναφουσκωσουν και ψηνουμε στους 160 βαθμους στον αερα για 35 λεπτα.
- Μολις τα βγαλουμε εχουμε ζεστανει λιγο μελι με νερο σε ενα μπρικι και τα περναμε με πινελο για να γυαλιαουν.
Kαλη επιτυχία!!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (40) | Εμφανίσεις: 38409 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
|