Υλικά - 1 κιλό χταπόδι φρέσκο
- 1 ντομάτα μεγάλη κομμένη σε φέτες
- 1 κ.σ. ξύδι
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- πιπέρι
- μπούκοβο
- ελάχιστο αλάτι
Εκτέλεση
- Βράζετε το χταπόδι, σε χαμηλή φωτιά χωρίς καθόλου νερό μέχρι να μαλακώσει. Το αφαιρείται από την κατσαρόλα και το κόβετε σε χοντρά κομμάτια.
- Σε ένα τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο να κάψει. Ρίχνετε το χταπόδι, ανακατεύετε και σβήνετε με το ξύδι. Απλώνετε τις φέτες ντομάτας σε όλο το τηγάνι και σκεπάζετε με το καπάκι.
- Αφήνετε να βράσει για 15 λεπτά. Ξεσκεπάζετε το τηγάνι πασπαλίζετε με το μπούκοβο, το πιπέρι και ελάχιστο αλάτι. Αφήνετε να εξατμιστούν τα υγρά και να μείνει με το λαδάκι του.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 6812 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |