Απολαυστικό ..η κρύα κρέμα με την ζεστή καραμέλα είναι υπέροχη!Σου με Κρέμα Κάστανο και Καραμέλα ... ή ένα αλλιώτικο προφιτερόλ! Tα υλικά μας - 5 αυγά
- 75 gr. βιτάμ
- 150 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
- 250 ml. νερό
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για την κρέμα - 500 gr.παγωμένη κρέμα γάλακτος
- 250 gr. μαρμελάδα-κρέμα κάστανο
- 3 κουταλιές της σούπας άχνη
- 1 σφηνάκι μαύρο ρούμι
Για την καραμέλα
- 2 κουταλιές της σούπας νερό
- 6-7 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 1 κουταλάκι καστανή ζάχαρη
- Αμύγδαλο φιλέ για πασπάλισμα
Ας δούμε πώς φτιάχνεται
Τα σου
- Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό με την ζάχαρη και το βούτυρο.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
- Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε την ζύμη 3-4 λεπτά να κρυώσει.
- Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και τα ενσωματώνουμε στην ζύμη.
- Αφήνουμε την ζύμη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και την χρησιμοποιούμε.
- Δημιουργούμε μικρά σουδάκια με κορνέ σε αντικολλητικό χαρτί με απόσταση ενός εκατοστού,γιατί θα φουσκώσουν.
- Και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20΄.
Η κρέμα
- Βάζουμε την παγωμένη κρέμα και την άχνη στο μίξερ και χτυπάμε για 5΄λεπτά στην δυνατή ταχύτητα.
- Ανακατεύουμε την κρέμα κάστανο σε ένα μπολ μαζί με το ρούμι και προσθέτουμε την σαντιγί, ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν καλά και την βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Η καραμέλα
- Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγανάκι τα υλικά της καραμέλας και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει καραμελέ χρώμα.
Συναρμολόγηση
- Σε ατομικά μπολ βάζουμε 3-4 σού στο καθένα προσθέτουμε αρκετή παγωμένη κρέμα και τέλος πριν σερβίρουμε ετοιμάζουμε την καραμέλα.
- Πασπαλίζουμε με φιλέ αμύγδαλο και σερβίρουμε!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 6114 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |