Μια συνταγή της Βέφας Αλεξιάδου, με μια δική μου μικρή παρέμβαση.
Υλικά - ½ κ. φύλλο κρούστας
- 3 1/2 κούπας αμύγδαλα ασπρισμένα και αλεσμένα
- ¼ κούπας ζάχαρη
- 1/3 κούπας κρέμα γάλακτος
- 1 αυγό
- 2 κροκάδια
- 3 κουτ. σούπας λικέρ αμαρέτο
- 2 κουτ. σούπας σιμιγδάλι ψιλό
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- ¾ κούπας λιωμένο βούτυρο
Σιρόπι
- 2 κούπες ζάχαρη
- 2 κούπες νερό
- ½ κούπας γλυκόζη (θεωρώ αυτό το υλικό προαιρετικό)
- 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
Εκτέλεση - Κόβουμε τα φύλλα κατά πλάτος σε 3 στενόμακρες λωρίδες
- Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ και πετυχαίνουμε ένα μίγμα μαλακό που στέκεται (αν είναι ρευστό βάζουμε λίγο ακόμη σιμιγδάλι, αν είναι σφιχτό, προσθέτουμε λίγο ακόμα κρέμα γάλακτος)
- Βουτυρώνουμε ελαφρά κάθε λωρίδα φύλλου και την διπλώνουμε
- Βουτυρώνουμε πάλι
- Βάζουμε σε μια άκρη μια κουταλιά γέμιση, διπλώνουμε τις δύο μακριές πλευρές πάνω από την γέμιση, ξαναβουτυρώνουμε και τυλίγουμε σε ρολό
- Αραδιάζουμε τις φλογέρες σε βουτυρωμένο ταψί και αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο που περίσσεψε
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (200 βαθ. Κελσίου) μέχρις ότου ροδίσουν (περίπου 30 λεπτά)
- Εν τω μεταξύ έχουμε βράσει για 5 περίπου λεπτά το σιρόπι και περιχύνουμε τις φλογέρες μόλις βγουν από το φούρνο
Καλή όρεξη Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 12098 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |