Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Σιροπιαστά arrow Φλογέρες με αμύγδαλα και λικέρ πικραμύγδαλο
Φλογέρες με αμύγδαλα και λικέρ πικραμύγδαλο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από ekaterini   
Παρασκευή, 09/04/10
img_1707_400
Μια συνταγή της Βέφας Αλεξιάδου, με μια δική μου μικρή παρέμβαση.
Υλικά
  • ½ κ. φύλλο κρούστας
  • 3 1/2  κούπας αμύγδαλα ασπρισμένα και αλεσμένα
  • ¼ κούπας ζάχαρη
  • 1/3 κούπας κρέμα γάλακτος
  • 1 αυγό
  • 2 κροκάδια
  • 3 κουτ. σούπας λικέρ αμαρέτο
  • 2 κουτ. σούπας σιμιγδάλι ψιλό
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • ¾ κούπας λιωμένο βούτυρο
 Σιρόπι
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 2 κούπες νερό
  • ½ κούπας γλυκόζη (θεωρώ αυτό το υλικό προαιρετικό)
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
  • Κόβουμε τα φύλλα κατά πλάτος σε 3 στενόμακρες λωρίδες
  • Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ και πετυχαίνουμε ένα μίγμα μαλακό που στέκεται (αν είναι ρευστό βάζουμε λίγο ακόμη σιμιγδάλι, αν είναι σφιχτό, προσθέτουμε λίγο ακόμα κρέμα γάλακτος)
  • Βουτυρώνουμε ελαφρά κάθε λωρίδα φύλλου και την διπλώνουμε
  • Βουτυρώνουμε πάλι
  • Βάζουμε σε μια άκρη μια κουταλιά γέμιση, διπλώνουμε τις δύο μακριές πλευρές πάνω από την γέμιση, ξαναβουτυρώνουμε και τυλίγουμε σε ρολό
  • Αραδιάζουμε τις φλογέρες σε βουτυρωμένο ταψί και αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο που περίσσεψε
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (200 βαθ. Κελσίου) μέχρις ότου ροδίσουν (περίπου 30 λεπτά)
  • Εν τω μεταξύ έχουμε βράσει για 5 περίπου λεπτά το σιρόπι και  περιχύνουμε τις φλογέρες μόλις βγουν από το φούρνο
Καλή όρεξη
Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 6970
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 11-04-2010 08:06
 
μμμμ νοστιμιά σκετη φαίνεται Κάτια θα το φτιάξω :upset
 
mariaZ
2. 11-04-2010 12:03
 
Τα σιροπιαστά είναι από τα αγαπημένα μου γλυκά. Πολύ ωραία συνταγη Κάτια.
 
voula
3. 11-04-2010 13:47
 
και μου αρεσει η γευση πικραμυγδαλουυυυ :p :upset :zzz
 
matina
4. 11-04-2010 15:09
 
Πω πω τελειος συνδιασμος το φυλλο με τους ξηρους καρπους!!Μπραβο Κατια!!!
 
margarita79
5. 12-04-2010 09:16
 
Πολύ ωραίο γλυκάκι και εύκολο......
 
iwanna
6. 12-04-2010 13:34
 
Πρώτη φορά βλέπω μείγμα για φλογέρες με κρέμα γάλακτος... :eek Θα τα φτιάξω οπωσδήποτε γιατί και το αμύγδαλο είναι από τα αγαπημένα μου!
 
Mary

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 02/05/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός