Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Πίτες και Ψωμιά arrow Σπανακοτυρόπιτα Νο.02 (στριφτάρι)
Σπανακοτυρόπιτα Νο.02 (στριφτάρι) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 6
Έχει υποβληθεί από voula   
Τρίτη, 13/04/10
dsci1864_400
Υλικά
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 1 κιλό σπανάκι, φρέσκο ή κατεψυγμένο 
  • 300 gr φέτα
  • Μισή κούπα regato
  • Μισό ματσάκι άνηθο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι
  • 2 κουταλιές σούπας λάδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λάδι για το άλειμμα των φύλλων
Εκτέλεση
  •  dsci1835_400
    Ψιλοκόβουμε το σπανάκι και το βάζουμε σε κατσαρόλα να μαραθεί.
  • Μόλις κρυώσει το στραγγίζουμε όσο καλύτερα μπορούμε και τα βάζουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά σε λεκάνη και ζυμώνουμε καλά να ενωθούν τα υλικά μας καλά.
  • Ανοίγουμε τα φύλλα μας και τ΄ απλώνουμε στον πάγκο μας. Λαδώνουμε ελαφρά το κάθε φύλλο και απλώνουμε από τη μακριά πλευρά μια λεπτή λωρίδα από τη γεμισή μας.
  • Τυλίγουμε σε ρολό και αυτό το τυλίγουμε σε σχήμα σαλιγκαριού και το βάζουμε στο κέντρο του ταψιού μας. Συνεχίζουμε να κάνουμε ρολά και τυλίγουμε γύρω γύρω από το κέντρο προς την εξωτερική πλευρά του ταψιού.
  • Αφού γεμίσουμε το ταψί μας ραντίζουμε με λίγο λάδι και νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στην κάτω σχάρα στους 180 βαθμούς έως ότου η πίτα μας ροδίσει πάνω κάτω καλά.
     dsci1870_400

Παρατηρήσεις

  • Η πίτα μας χωρίς τα τυριά μπορεί να γίνει και νηστίσιμη.
  • Αλατίζουμε με προσοχή και αφού δοκιμάσουμε, ανάλογα με το πόσο αλμυρή είναι η φέτα μας.
  • Γίνεται πολύ ωραία και με δικό μας φύλλο.
  • Μπορούμε για το άλειμμα να χρησιμοποιήσουμε και βούτυρο αλλά στη συγκεκριμένη δεν νομίζω πως χρειάζεται να την επιβαρύνουμε με λιπαρά

Προσθήκη ως Αγαπημένο (12) | Εμφανίσεις: 6793
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (8)
1. 15-04-2010 19:14
 
Λαχταριστη :)
 
anna9
2. 15-04-2010 22:09
 
Υπέροχη Voula,θα τη φτιάξω το σ/κ :)
 
demi
3. 16-04-2010 07:42
 
Πραγματικά υπέροχη και εύκολη. Θα δοκιμαστεί πάραυτα 8) Μπράβο Βούλα έσκισες (η κόρη μου σε ευχαριστεί προκαταβολικά :grin )
 
mariaZ
4. 16-04-2010 11:20
 
καλέ τι κέντημα είναι αυτό ??  
επειδή με το άνοιγμα του φύλλου ΔΕΝ τα πάω καλά, θα ακολουθήσω τις οδηγίες με το φύλλο κρούστας.
 
MB04
5. 16-04-2010 15:25
 
Tα στριφταρια ειναι οι αγαπημενες μου πιτες γιατι εχουν το φυλλρακι και εσωτερικα.Την εχεις κανει παρα πολυ ωραια Βουλα.Μπραβο!!
 
margarita79
6. 17-04-2010 15:22
 
Την έφτιαξα. Βγήκε υπέροχη. Ούτε μπορούσα να φανταστώ ότι πίτα με έτοιμο φύλλο θα γίνει τόσο νόστιμη. Βούλα σ΄ευχαριστούμε.
 
ekaterini
7. 17-04-2010 20:36
 
Κάτια μου χαίρομαι που σας άρεσε. Και σ΄εμάς είναι από τις πίτες που μας αρέσει πολύ.
 
voula
8. 21-04-2010 23:02
 
ΜΜΜΜΜ! Τρέχουν τα σάλια μου... Για άλλη μια φορά.... Υπέροχη φαίνεται. Θα την δοκιμάσω κι εγώ. Με έτοιμο φύλλο....
 
Rebekka

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 13/04/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός