Υλικά - 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 1 κιλό σπανάκι, φρέσκο ή κατεψυγμένο
- 300 gr φέτα
- Μισή κούπα regato
- Μισό ματσάκι άνηθο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 2 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι
- 2 κουταλιές σούπας λάδι
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Λάδι για το άλειμμα των φύλλων
Εκτέλεση - Ψιλοκόβουμε το σπανάκι και το βάζουμε σε κατσαρόλα να μαραθεί.
- Μόλις κρυώσει το στραγγίζουμε όσο καλύτερα μπορούμε και τα βάζουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά σε λεκάνη και ζυμώνουμε καλά να ενωθούν τα υλικά μας καλά.
- Ανοίγουμε τα φύλλα μας και τ΄ απλώνουμε στον πάγκο μας. Λαδώνουμε ελαφρά το κάθε φύλλο και απλώνουμε από τη μακριά πλευρά μια λεπτή λωρίδα από τη γεμισή μας.
- Τυλίγουμε σε ρολό και αυτό το τυλίγουμε σε σχήμα σαλιγκαριού και το βάζουμε στο κέντρο του ταψιού μας. Συνεχίζουμε να κάνουμε ρολά και τυλίγουμε γύρω γύρω από το κέντρο προς την εξωτερική πλευρά του ταψιού.
- Αφού γεμίσουμε το ταψί μας ραντίζουμε με λίγο λάδι και νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στην κάτω σχάρα στους 180 βαθμούς έως ότου η πίτα μας ροδίσει πάνω κάτω καλά.
Παρατηρήσεις - Η πίτα μας χωρίς τα τυριά μπορεί να γίνει και νηστίσιμη.
- Αλατίζουμε με προσοχή και αφού δοκιμάσουμε, ανάλογα με το πόσο αλμυρή είναι η φέτα μας.
- Γίνεται πολύ ωραία και με δικό μας φύλλο.
- Μπορούμε για το άλειμμα να χρησιμοποιήσουμε και βούτυρο αλλά στη συγκεκριμένη δεν νομίζω πως χρειάζεται να την επιβαρύνουμε με λιπαρά
Προσθήκη ως Αγαπημένο (12) | Εμφανίσεις: 8442 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |