Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Κέικ με καρύδα Νο.04 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από lovestars   
Δευτέρα, 12/04/10

dsc08529_420
Ταξιδεύοντας στην Ινδία...δοκιμάζουμε το κέικ καρύδα,γεμάτο εξωτικό άρωμα!
Τα υλικά μας
  • 300 gr. καρύδα
  • 200 gr. βιτάμ
  • 300 gr. ζάχαρη
  • 150 gr. αλεύρι φαρίνα
  • 8 αυγά
  • 2 βανίλιες
Για το πασπάλισμα
  • Ζάχαρη άχνη
  • Καρύδα
Ας δούμε πώς φτιάχνεται
  • Ψήνουμε ελαφρά την καρύδα στον φούρνο.
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε την καρύδα ζεστή, την ζάχαρη, το βιτάμ και τις βανίλιες, χτυπάμε στο μίξερ για 4΄5 λεπτά και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  • Προσθέτουμε το αλέυρι κοσκινιμένο και ανακατεύουμε προσεκτικά.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα αντικολλητική και ρίχνουμε το μείγμα.
  • Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο περίπου 25-30 λεπτά.
  • Αφού κρυώσει το κέικ πασπαλίζουμε με άχνη και καρύδα.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 6415
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 13-04-2010 07:00
 
love is back :upset :upset Τι υπέροχο είναι πάλι τούτο !!!!! Μπορώ να βάλω καρύδα τρίμμα? ή πρέπει να είναι φρέσκια?  
Πάντως βλέπω λίγο αλεύρι και πολλά αυγά σε τι μέγεθος φόρμα το έβαλες? και μετά φουσκώνει πολύ?  
Ολο απορίες είμαι :roll
 
mariaZ
2. 13-04-2010 09:07
 
Καλημέρα Μαράκι! 
Καρύδα τρίμμα ινδιών.Έχει λίγο αλεύρι γιατί έχει αρκετή καρύδα,επίσης δεν έχει άλλο υγρό,οπότε είναι λογική η ποσότητα.Είναι σαν την καρυδόπιτα ενα πράγμα...!Η φόρμα ή το ταψί μετρίου μεγέθους γιατί δεν φουσκώνει,εγώ το έβαλα στην κλασσική φόρμα με δαχτυλίδι. 
Αυτό το γλυκό με έχει"μεγαλώσει"..και τι εννοώ το εφτιαχνε συνεχώς η μαμά μου,με διάφορες παραλλαγές,το σιρόπιαζε ή το έκανε παντεσπάνι (χρησιμοποιώντας την μισή ποσότητα υλικών)για τούρτα θα δώσω σύντομα συνταγή! 
Επίσης το έβαζε σαν παντεσπάνι σε κορμό,ή έβαζε κακάο για πιο μελαχροινή έκδοση! 
Τα είπα όλα :grin
 
lovestars
3. 13-04-2010 12:42
 
Μμμμμ τι υπέροχο κέικ είναι αυτό!!! :upset θα πρέπει να είναι φανταστικό θα το δοκιμάσω :p
 
Marylou
4. 13-04-2010 23:07
 
Μου αρέσει πολύ η καρύδα και θα το δοκιμάσω .
 
voula
5. 13-04-2010 23:55
 
Αν βάλουμε λιγότερα αυγά, π.χ 5, θα έχει μεγάλη διαφορά στο αποτέλεσμα? Και κάτι άλλο..η υφή του είναι σαν κέικ ή πιο υγρό?
 
Magica
6. 14-04-2010 22:45
 
δειχνει ζουμερο και λαχταριστο.Το θελω τωρα :cry 851
 
siliaki

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 13/04/10 )