Ταξιδεύοντας στην Ινδία...δοκιμάζουμε το κέικ καρύδα,γεμάτο εξωτικό άρωμα! Τα υλικά μας - 300 gr. καρύδα
- 200 gr. βιτάμ
- 300 gr. ζάχαρη
- 150 gr. αλεύρι φαρίνα
- 8 αυγά
- 2 βανίλιες
Για το πασπάλισμα
Ας δούμε πώς φτιάχνεται - Ψήνουμε ελαφρά την καρύδα στον φούρνο.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε την καρύδα ζεστή, την ζάχαρη, το βιτάμ και τις βανίλιες, χτυπάμε στο μίξερ για 4΄5 λεπτά και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
- Προσθέτουμε το αλέυρι κοσκινιμένο και ανακατεύουμε προσεκτικά.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα αντικολλητική και ρίχνουμε το μείγμα.
- Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο περίπου 25-30 λεπτά.
- Αφού κρυώσει το κέικ πασπαλίζουμε με άχνη και καρύδα.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 8159 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |