Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Ζαρκάδι με μέλι και ουίσκι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από lovestars   
Δευτέρα, 12/04/10
dsc09873_420

Το ζαρκάδι τρυφερό και τέλεια μαγειρεμένο.Υπέροχη συνταγή!

Τα υλικά μας
  • 1 κιλό ζαρκάδι
  • 2 κρεμμύδια μεγάλα
  • 1 σφηνάκι ουίσκι
  • 1 φλυτζάνι κόκκινο κρασί
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 8-10 κόκκους μαύρο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
Μαρινάτα
  • 3 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 3 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο
  • 3 κουταλιές της σούπαςσόγια σως
  • 2 κουταλιές της σούπας. κορν φλαουρ
Ας δούμε πώς φτιάχνεται
  • Μαρινάρουμε το κρέας από το βράδυ με ανακατεύουμε το μέλι, το ξύδι, τη σόγια, το κορν φλαουρ και λίγο νερό,περιχύνουμε το κρέας και το σκεπάζουμε.
  • Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε το κρέας με το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα,το πιπέρι και την κανέλα.
  • Ρίχνουμε το ουίσκι και το ανάβουμε με ένα σπίρτο (φλαμπέ) προσεκτικά για να εξατμιστεί το αλκοόλ και κατόπιν σβήνουμε με το κρασί.
  • Προσθέτουμε ζεστό νερό, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι το κρέας να γίνει τρυφερό και να δέσει η σάλτσα.
  • Το σερβίρουμε με ρύζι και καρότα σωτέ!

Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 12752
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 14-04-2010 13:14
 
Ζαρκάδι δεν έχω φάει ποτέ και φυσικά δεν ξέρω και πως μαγειρεύεται. Πάντως η συνταγή σου είναι πολύ λαχταριστή!
 
Mary
2. 18-04-2010 11:02
 
Ωραιότατο το ζαρκαδάκι σου love, αλλά δυσεύρετο! Θα το δοκιμάσω με μοσχαράκι, σήμερα κιόλας μιας κι έχω βγάλει κρέας για το αυριανό φαγητό ;)
 
Flora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 13/04/10 )