Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Cheesecake Νο.14 (με σοκολάτα - τέλειο!) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από demi   
Τρίτη, 13/04/10
Υλικά:
  • img_2767_420

    400gr cookies Αλλατίνη με κακάο και κομματάκια πραγματικής σοκολάτας
  • 200gr βιτάμ
  • 400gr Philadelphia
  • 1 συσκευασία Garni (το ένα από τα δύο σακουλάκια που έχει το κουτί)
  • 200ml γάλα για το Garni
  • 2 φλ.τσ. κρέμα γάλακτος
  • 400gr σοκολάτα γάλακτος
  • 1/2 φλ.τσ. βιτάμ
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 2 κ.σ.σιρόπι γλυκόζης
Εκτέλεση:
  • Διαλύουμε τα cookies στο multi και τα βάζουμε σε μπολ.
  • Όπως στο κλασικό cheese cake λιώνουμε το βιτάμ και ρίχνουμε λίγο-λίγο στα μπισκότα ανακατεύοντας πολύ καλά. Βάζουμε τόσο ώστε όταν πατήσουμε μετά τα μπισκότα στον πάτο της φόρμας με σούστα που θα χρησιμοποιήσουμε, να δημιουργηθεί βάση "δεμένη" που δεν θρυμματίζεται (η συνταγή λέει 200gr βιτάμ αλλά εγώ χρησιμοποίησα λιγότερο).
  • Πατάμε λοιπόν τα μπισκότα στη βάση της φόρμας και αφήνουμε στην άκρη (χρησιμοποιώ φόρμα 25 ή 28cm, συνήθως 25 για να είναι πιο παχιά τα στρώματα του γλυκού).
  • Χτυπάμε στο mixer το γάλα με τη σκόνη Garni ετοιμάζοντας τη σαντιγί. Προσθέτουμε το philadelphia ανακατεύοντας καλά. Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση των μπισκότων και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες. Μην περιμένετε ότι θα σφίξει όπως στο συνηθισμένο cheese cake γιατί δεν περιέχει ζελέ ή ζελατίνη.
Όταν περάσει το παραπάνω διάστημα, ετοιμάζουμε το γλάσο.
  • Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και λιώνουμε μέσα της τη σοκολάτα ανακατεύοντας συνεχώς (η συνταγή χρησιμοποιεί κουβερτούρα αλλά επειδή δε την πολυσυμπαθούμε βάζω πάντα σοκολάτα γάλακτος ΙΟΝ).
  • Προσθέτουμε το βιτάμ, το κακάο και τη γλυκόζη να γυαλίσει το γλάσο μας. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και μετά το ρίχνουμε με μιάς πάνω από την κρέμα και κουνάμε λίγο τη φόρμα να κατανεμηθεί καλά.
  • Βάζουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες να πήξει το γλάσο και είναι έτοιμο.

Όταν σερβίρετε μην το αφήνετε πολύ ώρα εκτός ψυγείου, γιατί μαλακώνει εύκολα.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (23) | Εμφανίσεις: 10545
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (7)
1. 15-04-2010 15:43
 
Φαίνεται τέλειο. τι είναι το garni κάποιο μείγμα σκολολάτας?
 
christia
2. 15-04-2010 16:08
 
Τι ωραιο που φαινεται το γλασο σου ονειρο
 
anna9
3. 15-04-2010 16:09
 
Καλησπέρα Christia.Το Garni είναι η εμπορική ονομασία μιας κρέμας ζαχαροπλαστικής της Γιώτης.Είναι σε μορφή σκόνης.Το χτυπάς με γάλα και προκύπτει η κρέμα-σαντιγύ(λευκή)
 
demi
4. 15-04-2010 17:05
 
Ωραία ιδέα! :)  
Θα εκτελεστεί άμεσα!!!
 
nayia
5. 15-04-2010 18:15
 
Παρα πολυ λαχταριστο και πρωτοτυπο!Μπραβο!
 
margarita79
6. 17-04-2010 09:57
 
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΩ ΑΜΕΣΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΛΕΕΙ ΦΑΕ ΜΕ
 
siliaki
7. 17-04-2010 20:36
 
Πολύ ωραία και πραγματικά λαχταριστό. Θα το δοκιμάσω άμεσα
 
voula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 15/04/10 )