Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Γίγαντες Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει γραφτεί από ArXoS   
Κυριακή, 10/06/07
Υλικά:
1/2 κιλό φασόλια γίγαντες
1/2 ματσάκι σέλινο
2-3 καρότα
1 κουταλιά της σούπας λάδι
ρίγανη
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο
1/3 ματσάκι μαϊντανό
1/2 φλυτζάνι λάδι
1 κουτί τοματάκια
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
1 φλυτζάνι νερό
αλάτι και πιπέρι


Τρόπος παρασκευής
Βάζετε τα φασόλια από βραδύς στο νερό
Την άλλη μέρα πετάτε το νερό και τοποθετείτε τα φασόλια σε μία κατσαρόλα μαζί με το σέλινο και τα καρότα
Βράζετε έως να μαλακώσουν τα φασόλια
Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε την σάλτσα ως εξής:
Βάζετε το λάδι σε μια κατσαρόλα να κάψει σε μέτρια φωτιά
Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και τον μαϊντανό
Ρίχνετε την ντομάτα μαζί με το σκόρδο
Προσθέτετε 1 φλυτζάνι νερό
Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να πήξει και να μείνει με το λάδι της
Όταν γίνουν τα φασόλια σουρώνετε όλα τα συστατικά και τα τοποθετείτε σε ένα ταψί
Προσθέτετε απο πάνω τη σάλτσα
Προσθέτετε 1 κουταλιά της σούπας λάδι και λίγη ρίγανη
Ψήνετε σε μέτριο φούρνο (190 C)
Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/12/79 )