Τη συνταγή αυτή την πήρα από τη συνυφάδα μου η οποία ένα απόγευμα μας κέρασε σπιτικά χάμπουργκερ και ομολογουμένως ενθουσιαστήκαμε από το ιδιαίτερα μαλακό και αφράτο ψωμάκι. Τη συνταγή την πήρε από την τηλεόραση αλλά δυστυχώς δε θυμόταν από ποιον. Οπότε δε γνωρίζω την πηγή για να την αναφέρω.
Υλικά: - 40γρ νωπή μαγιά
- 450γρ νερό χλιαρό
- 2 αυγά
- 1 κιλό αλεύρι
- 100γρ ζάχαρη
- 20γρ αλάτι
- 150γρ μαργαρίνη μαλακιά
Εκτέλεση: - Διαλύουμε τη μαγιά με λίγο νερό και χτυπάμε ελαφρά τα αυγά.
- Βάζουμε σε λεκάνη τα αλεύρι, ανοίγουμε τρύπα στο κέντρο και ρίχνουμε όλα τα υλικά αλλά το νερό λίγο λίγο γιατί ίσως δε το πάρει όλο η ζύμη. Πρέπει να πετύχουμε μια ζύμη μαλακιά που δεν κολλάει στα χέρια.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε τη ζύμη σε χλιαρό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί. Στη συνέχεια παίρνουμε μπαλίτσες ζύμης στο μέγεθος 2 καρυδιών και δίνουμε το στρόγγυλο σχήμα (θα χρειαστειτε μάλλον λίγο λάδι στα χέρια για να μη σας κολλάει η ζύμη).
- Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και αφήνουμε τα ψωμάκια να ανέβουν για περίπου ¾ της ώρας. Ψήνουμε στους 180ο για 25 περίπου λεπτά όσο για να κοκκινίσουν.
Παρατηρήσεις
| - Βγαίνουν περίπου 18 ψωμάκια.
- Είναι λίγο χρονοβόρα αλλά πιστεύω πως το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει!
- Μπορείτε να ετοιμάσετε αρκετά και να τα βάλετε στην κατάψυξη και να βγάζετε όσα θέλετε κάθε φορά ώστε να μένουν πάντα φρέσκα.
|
Προσθήκη ως Αγαπημένο (33) | Εμφανίσεις: 9009 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |