Υλικά: - 4 μεγάλες πατάτες
- 85 γρ. βούτυρο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 150 γρ.μανιτάρια κομμένα
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 4 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι, πιπέρι
- ¾ κούπας ξυνή κρέμα
- 8 κουταλιές τυρί cheddar
- 4 κουτ. σούπας καρύδια (εγώ αυτή την φορά τα καρύδια τα ξέχασα και νομίζω ότι έχασαν από γεύση)
Εκτέλεση: - Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθ. Κελσίου.
- Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις καρφώνουμε σε πολλές μεριές με το πιρούνι
- Τις ψήνουμε ολόκληρες σε ταψί για περίπου 1 ώρα
- Εν τω μεταξύ λιώνουμε 1 ½ κουτ. σούπας βούτυρο
- Προσθέτουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια
- Μαγειρεύουμε για περίπου 4 λεπτά
- Βγάζουμε τις πατάτες από τον φούρνο και τις κόβουμε στα δύο (εγκάρσια)
- Αδειάζουμε προσεκτικά την πατάτα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο, τον μαϊντανό και τα φρέσκα κρεμμυδάκια
- Αλατοπιπερώνουμε
- Γεμίζουμε τις πατάτες
- Βάζουμε την ξινή κρέμα από επάνω και μετά το τυρί
- Ψήνουμε τις πατάτες στο φούρνο για ακόμα 10 λεπτά
- Σερβίρουμε προσθέτοντας από επάνω τα καρύδια
Συνοδεύουμε με χοιρινό μπούτι με φασκόμηλο και χυμό μήλου Καλή όρεξη Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 7113 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |