Υλικά: - Χοιρινό μπούτι (ή οποιοδήποτε άλλο μέρος του χοιρινού, οπωσδήποτε όμως με κόκκαλο) περίπου 2 κιλά
- 4 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε χοντρές ροδέλες
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 2 κλαδάκια φρέσκο φασκόμηλο
- 1 ποτήρι του νερού άσπρο κρασί
- 1 ποτήρι του νερού χυμό μήλου
- Αλάτι, πιπέρι
- ½ κούπα λάδι
Εκτέλεση: - Πλένουμε το κρέας και το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας
- Αλατοπιπερώνουμε αρκετά (το αλάτι και το πιπέρι κολλάει στο κρέας και δημιουργεί μια κρούστα)
- Στρώνουμε σε μια γάστρα (κατά προτίμηση από μαντέμι) τα κρεμμύδια
- Βάζουμε από επάνω το κρέας και όλα τα υπόλοιπα υλικά
- Το αφήνουμε εκτός ψυγείου για περίπου 2 ώρες να μαριναριστεί
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθ. Κελσίου.
- Ψήνουμε 3-4 ώρες
- Βγάζουμε το κρέας και το ξεκοκαλίζουμε
- Περνάμε την σάλτσα από το μπλέντερ για να λιώσουν τα κρεμμύδια
- Σερβίρουμε το κρέας και την σάλτσα ξεχωριστά
Συνοδεύουμε με πατάτες φούρνου ή με γεμιστές πατάτες με τυρί cheddar και ξινή κρέμα Καλή όρεξη
Σημείωση: Η σάλτσα δεν θέλει δέσιμο. Είναι παχύρρευστη από τα κρεμμύδια Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 7382 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |