Απολαυστικός και πεντανόστιμος χαλβάς,από την "παραδοσιακή και κοσμοπολίτικη" Αράχωβα! Τα υλικά μας για τον χαλβά - 8 φλυτζάνια νερό
- 2 φλυτζάνια κόρν φλάουρ
για το σιρόπι - 3 φλυτζάνια ζάχαρη
- 4 φλυτζάνια νερό
- Μερικές σταγόνες λεμόνι
για την πραλίνα - 1/2 φλυτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα ολόκληρα
- 1 φλυτζάνι ζάχαρη
- 1/4 φλυτζάνι νερό
- Μερικές σταγόνες λεμόνι
- Λίγο βιτάμ για το βουτύρωμα της φόρμας
- Κανέλα σκόνη για το πασπάλισμα
Ας δούμε πώς φτιάχνεται Η πραλίνα
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τα υλικά και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει καραμέλα.
- Μόλις πάρει το χρώμα της καραμέλας,το ρίχνουμε σε ένα ταψί που έχουμε αλέιψει με λίγο λάδι και απλώνουμε την καραμέλα.
- Την αφήνουμε να κρυώσει και την σπάμε στο multi.
Το σιρόπι
- Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και κατόπιν βράζουμε για 20΄ λεπτά.
Ο χαλβάς
- Λίγο πριν κατεβάσουμε το σιρόπι ξεκινάμε να φτιάχνουμε τον χαλβά.
- Σε μία κατσαρόλα διαλύουμε το κόρν φλάουρ στο νερό ανακατεύοντας με σύρμα.
- Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.
- Προσθέτουμε το ζεστό σιρόπι στον χαλβά και ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να δημιουργήσουμε ένα ομογενές κρεμώδες μείγμα.
- Βουτυρώνουμε φόρμα δαχτυλίδι ή ένα μικρό ταψί ρίχνουμε μία λεπτή στρώση χαλβά και ρίχνουμε μία στρώση πραλίνα.
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα και τέλος ένα παχύ στρώμα πραλίνας.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 50' λεπτά.
- Αφήνουμε τον χαλβά να κρυώσει πολύ καλά και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
- Πασπαλίζουμε με μπόλικη κανέλα.
Διατηρείται εκτός ψυγείου 1 εβδομάδα. Δοκιμάστε τον με τον καφέ σας ...
Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 8783 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |