Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ειδική κατηγορία - Νηστίσιμα arrow Χαλβάς Νο.10 (χιονάτος με πραλίνα)
Χαλβάς Νο.10 (χιονάτος με πραλίνα) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από lovestars   
Κυριακή, 18/04/10
xalvas_420
Απολαυστικός και πεντανόστιμος χαλβάς,από την "παραδοσιακή και κοσμοπολίτικη" Αράχωβα!
Τα υλικά μας
για τον χαλβά
  • 8 φλυτζάνια νερό
  • 2 φλυτζάνια κόρν φλάουρ
για το σιρόπι
  • 3 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 4 φλυτζάνια νερό
  • Μερικές σταγόνες λεμόνι
για την πραλίνα
  • 1/2 φλυτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα ολόκληρα
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 1/4  φλυτζάνι  νερό
  • Μερικές σταγόνες λεμόνι
  • Λίγο βιτάμ για το βουτύρωμα της φόρμας
  • Κανέλα σκόνη για το πασπάλισμα
Ας δούμε πώς φτιάχνεται
Η πραλίνα
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τα υλικά και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει καραμέλα.
  • Μόλις πάρει το χρώμα της καραμέλας,το ρίχνουμε σε ένα ταψί που έχουμε αλέιψει με λίγο λάδι και απλώνουμε την καραμέλα.
  • Την αφήνουμε να κρυώσει και την σπάμε στο multi.
Το σιρόπι
  • Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και κατόπιν βράζουμε για 20΄ λεπτά.
Ο χαλβάς
  • Λίγο πριν κατεβάσουμε το σιρόπι ξεκινάμε να φτιάχνουμε τον χαλβά.
  • Σε μία κατσαρόλα διαλύουμε το κόρν φλάουρ στο νερό ανακατεύοντας με σύρμα.
  • Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.
  • Προσθέτουμε το ζεστό σιρόπι στον χαλβά και ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να δημιουργήσουμε ένα ομογενές κρεμώδες μείγμα.
  • Βουτυρώνουμε φόρμα δαχτυλίδι ή ένα μικρό ταψί ρίχνουμε μία λεπτή στρώση χαλβά και ρίχνουμε μία στρώση πραλίνα.
  • Προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα και τέλος ένα παχύ στρώμα πραλίνας.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 50' λεπτά.
  • Αφήνουμε τον χαλβά να κρυώσει πολύ καλά και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
  • Πασπαλίζουμε με μπόλικη κανέλα.
Διατηρείται εκτός ψυγείου 1 εβδομάδα.
Δοκιμάστε τον με τον καφέ σας ...
Για περισσότερες συνταγές μου: myfunkycook.blogspot.com

Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 5774
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 19-04-2010 22:38
 
τι πράγμα είναι αυτό? μου τρέχουν τα σάλια!θα το φτιάξω σύντομα και θα σας πω εντυπώσεις.
 
labrini58
2. 19-04-2010 23:11
 
Υπεροχο :)
 
anna9
3. 20-04-2010 01:46
 
Παναγίτσα μου τι γλυκό είναι αυτό :upset
 
ekaterini
4. 20-04-2010 11:07
 
καλε,τι ειναι αυτο?Εμεινα με το στομα ανοιχτο χωρις πλακα
 
siliaki
5. 21-04-2010 19:03
 
Δεν βαζεις καθολου σιμιγδαλι?
 
christia
6. 21-04-2010 21:54
 
Πολυ πρωτοτυπος χαλβας!!Μπραβο σου!!
 
margarita79

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 13/09/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός