Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κόκορας με μακαρόνια Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από kon3stam   
Δευτέρα, 19/04/10
jaxwm9_420
φωτογραφίες από το μέλος : VASILIKH

Πρωτη μου συνταγη κι αν κατι κανω λαθος πειτε το να μην το ξανακανω :)

 Υλικα:
  • 1 κοκορα μικρο ή μισο μεγαλο (περιπου 700γρ)
  • 1 ποτηρι νερου ελαιολαδο
  • 1 ποτηρι νερου κρασιου κοκκινο
  • 1 κρεμμυδι μεγαλο κομμενο στο χερι
  • 1 σκελιδα σκορδο μεγαλη
  • 3 ντοματες μετριες αλεσμενες για σαλτσα
  • 1 ποτηρι νερο
  • μισο κουταλακι του γλυκου κανελλα
  • μισο κουταλακι του γλυκου ζαχαρη
  • αλατι-πιπερι κατα βουληση
Εκτελεση:
  • Σε μια κατσαρολα βαζουμε το λαδι να καψει καλα και βαζουμε προσεκτικα το κοκορα να τσιγαριστει. Αλατοπιπερωνουμε αναλογα.
  • Τον γυριζουμε οσες φορες χρειαζεται για να θωρακιστει.
  • Ριχνουμε τα κρεμμυδακια και τα αφηνουμε αλλα 5 λεπτακια ολα μαζι να τηγανιστουν.
  • Σβηνουμε με το κρασακι και μετα απο 5 λεπτα χαμηλωνουμε τη φωτια και αφηνουμε αλλα 10 λεπτακια για σιγοβρασιμο.
  • Ανεβαζουμε τη φωτια και προσθετουμε τις ντοματες και τη ζαχαρη με τη κανελλα.
  • Ριχνουμε το νερο μεχρι να διαλυθει η ντοματα και να σκεπασει σχεδον τα υλικα μας.
  • Προσθετουμε αλατι και πιπερι αν το θεωρουμε απαραιτητο.
  • Μολις παρει βραση το αφηνουμε αλλα 10 λεπτα και χαμηλωνουμε τη φωτια στο σιγανο.

Ακομα 20 λεπτα να βρασουν ολα μαζι σιγα σιγα και ειμαστε ετοιμοι.

a408xd_420
με ρυζάκι

Μικρες συμβουλες:

  •   Επειδη ειμαι Κρητικος προτειμω κοκκινο κρασι ποικιλιας Ρωμεικο.Σημερα χρησιμοποιησα ενα Ροδιτη Chardοnnay. Καθολου ασχημα.
  •   Προτειματε να τσιγαριζετε πρωτα το κρεας και μετα το κρεμμυδι γιατι τα υγρα του κρεμμυδιου ριχνουν την θερμοκρασια στο λαδι οποτε δεν θωρακιζεται σωστα το κρεας.
  •   Συνοδευεται με οτι τραβα η ψυχουλα σας, συνηθως χυλοπιτες, ζυμαρικα, ρυζι, πουρε, πατατες τηγανητες..... 
  •   Επειδη η συνταγη ειναι λιγο δυναμιτης (απο θερμιδες εννοω) βαλτε μικροτερες μεριδες σε σας και αυτους που αγαπατε...:) 

Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 10274
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (8)
1. 21-04-2010 14:01
 
Το μόνο λάθος που έκανες kon3stam είναι που ανέβασες αυτή την καταπληκτική συνταγή. Σε ευχαριστούμε πολύ και να είσαι σίγουρος οτι μόλις χάσω τα κιλά που θέλω θα την δοκιμάσω γιατί μας αρέσει και ο κόκορας και τα μακαρόνια και το κρασί στο φαγητό :zzz
 
mariaZ
2. 21-04-2010 14:09
 
Κατά σύμπτωση, σήμερα έχουμε κόκορα κρασάτο. Βέβαια εγώ δεν βάζω 1 νεροπότηρο λάδι :eek ούτε και 1 νεροπότηρο κρασί σε 700 γρ. κοτόπουλο. Σίγουρα η συνταγή είναι υπέροχη, αλλά όπως γράφεις και συ... είναι δυναμίτης!!! 
Αυτό που θέλω να ρωτήσω, είναι, γιατί έχεις τόσες αυξομειώσεις θερμοκρασίας... Παίζει κάποιο ρόλο? Αν είναι να το κάνω και γω.
 
Mary
3. 21-04-2010 15:16
 
Kon3stam καλώς ήρθες και συγχαρητήρια για την υπέροχη συνταγή σου!Ως Κρητικιά κι εγώ εκτιμώ τις συνταγές "δυναμίτες"!Μπράβο!
 
demi
4. 21-04-2010 23:49
 
Mary δε μου το 'χει πει κανείς.Στο ματι μου δενει καλυτερα.Οταν ρίξω νέο υλικό προτειμώ να εχω δυνατή φωτιά για να μην κόψει τη σύβραση και απο την άλλη δε θέλω να προσθέτο συνέχεια υγρά στο μαγείρεμα αμα στεγνώνει, μου χαλά τη γεύση.Οπότε μια και καλή και μετά σιγά σιγά να μεστώσουν στη κατσαρόλα ολα μαζί.
 
kon3stam
5. 22-04-2010 13:07
 
Ίσως έχεις δίκιο. Δεν είχα σκεφτεί ότι κάθε φορά που προσθέτω κάτω ρίχνω, αυτομάτως, τη θερμοκρασία. Θα το κάνω και γω από δω και πέρα. 8)
 
Mary
6. 23-04-2010 18:23
 
Ωραία η συνταγή σου. Και εγώ Μαίρη δεν το είχα σκεφτεί αυτό με τη θερμοκρασία. θα προσπαθήσω να το εφαρμόσω και εγώ από δω και πέρα
 
voula
7. 25-04-2010 19:35
 
εγώ το έκανα σήμερα και έγινε φανταστικό ..μπράβο για την ωραία συνταγή... 
 
τρελαθήκαμε... :zzz :zzz :zzz
 
VASILIKH
8. 22-01-2012 16:07
 
Μόλις το φάγαμε. Ακολούθησα τη συνταγή κατά λέξη και πρόσθεσα μόνο 5 κόκκους μπαχάρι. Έγινε πεντανόστιμο το κοκοράκι και έλιωνε στο στόμα. Αν και το κρασί και το λάδι ήταν πλούσια σε ποσότητα δε σε μπούκωναν καθόλου. Μπράβο.
 
astakomakaronada

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 26/04/10 )