Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Παγωτό πανεύκολο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από kon3stam   
Δευτέρα, 19/04/10
Το παγωτο αυτο ειναι πανευκολο και πεντανοστιμο.....αλλα παν απ' ολα ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ
(Συνταγη Μπαρμπαριγου)
Υλικα:
  • 1 κρεμα γαλακτος 250ml
  • 1 γαλα ζαχαρουχο
  • 1 γαλα εβαπορε
  • 1 βανιλλια
Εκτελεση:
  •   Χτυπαμε τη κρεμα αφου την εχουμε βαλει για λιγο στη καταψυξη, μεχρι να γινει σαντυγι.
  • Προσθετουμε το ζαχαρουχο γαλα μεχρι να αφρατεψει και μετα το εβαπορε και τη  βανιλλια.
  • Συνολικο χτυπημα περιπου 10 λεπτακια.
  • Το βαζουμε στη καταψυξη. Τις πρωτες 3 ωρες το βγαζουμε και το χτυπαμε καθε 30-45 λεπτα για να θρυμματιζουμε το παγο που δημιουργειται στο μιγμα.
  • Την τελευταια φορα που θα χτυπησετε το μειγμα πρεπει να ειναι μεινει φουσκωμενο και ομορφο.  ΠΕΡΗΦΑΝΟ!!! 
  • Τοτε το αφηνουμε να ξεκουραστει στη καταψυξη. Ο αερας που εχει εγκλωβιστει στις παγωμενες φυσαλιδες ειναι αυτος που θα κανει το παγωτακι μας αφρατο και ευκολοσερβιριστο και οχι παγοκολωνα. 
Μικρα Μυστικα:
  • O χρονος που χτυπαμε το μειγμα οταν το βγαζουμε απο την καταψυξη μου ειναι αγνωστος. Οσο κι αν διαβασα δεν βρηκα ακριβεις τιμες. Με το ματι λοιπον. Ουτως η αλλως οι πρωτες φορες που θα το χτυπησετε δεν θα εχουν καμμια σχεση με της τελευταιες.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (19) | Εμφανίσεις: 20572
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (9)
1. 22-04-2010 11:31
 
Πραγματικά φαίνεται εύκολο. Θα δοκιμαστεί μιας και είμαι λάτρης του παγωτού και λόγω του ότι δεν έχω παγωτομηχανή, δεν τόλμησα ποτέ να φτιάξω... :p
 
nayia
2. 22-04-2010 12:34
 
Πολύ ωραία ιδέα μιας και έψαχνα εύκολο παγωτό χωρίς αυγά :zzz
 
renaki
3. 22-04-2010 13:03
 
Η συνταγή αυτή είναι όντως πανεύκολη. Την έχω φτιάξει σε όσες παραλλαγές μπορείτε να φανταστείτε από τη συνταγή της Sgr Παγωτό Μόκα-Καραμέλα. 
Για το μόνο που αμφιβάλω είναι ότι η συνταγή είναι της κ. Μπαρμπαρίγου. Δεν ξέρω που τη διάβασες Kon3stam, αλλά αν αναφέρει ότι είναι δική της θα πέσω από τα γέλια. Το παγωτό αυτό, με τα τρία γάλατα είναι τόσο παλιά συνταγή που ούτε ξέρει κανείς ποιος την πρωτοξεκίνησε.
 
Mary
4. 22-04-2010 15:07
 
Να συμπληρώσω ότι πέρσι ανακάλυψα κι εγώ ότι τη γράφει και το κουτί του μόρφατ πάνω κι ας την γνωρίζω κι εγώ από μαμά-γιαγιά.  
Πάντως όπως και νάχει γίνεται παγωτάκι σούπερ ό,τι πρέπει για τα παιδιά μας!
 
sgr
5. 22-04-2010 16:27
 
H αλήθεια είναι οτι την συνταγή δεν την ήξερα και την είδα απο την Μπαρμπαρίγου (αυτή δεν είναι στον ΑΝΤ1??) στο site του ΑΝΤ1.
 
kon3stam
6. 22-04-2010 22:26
 
Θα συμφωνήσω με τις ...προλαλήσασες!! Η συνταγή αυτή είναι πολύ παλιά! (απ' όσο θυμάμαι όντως πεντανόστιμη!)
 
patata
7. 04-07-2011 23:03
 
ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΟ ΤΟΥ ΕΒΑΛΑ 
ΚΑΙ ΤΡΙΜΕΝΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΙΠΑΝ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΓΕΥΣΗ, ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΒΓΗΚΕ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΚΑΤΕΦΕΡΝΑ ΝΑ ΤΟ ΒΓΑΛΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΟΛ.ΕΚΑΝΑ ΚΑΤΙ ΛΑΘΟΣ;
 
JONI
8. 05-07-2011 00:21
 
Οχι δεν έκανες κάτι λάθος. Αυτό το παγωτό είναι πολύ νόστιμο αλλά βγαίνει αρκετά σκληρό. Πριν το σερβίρεις πρέπει να το αφήνεις κανένα 10 λεπτό εκτός ψυγείου για να μαλακώνει λίγο και να σερβίρεται εύκολα.
 
voula
9. 09-06-2012 13:08
 
Λοιπόν για να μην ταλαιπωριόμαστε οι μη έχοντες παγωτομηχανή, εγω το μειγμα το βάζω σε μια ορθογώνια φόρμα για κέικ που την έχω καλύψει με μεμβράνη, το παγώνω εκεί, το ξεφορμάρω πανευκολα, το βαζω σε μια πιατελίτσα σκεπαστή, και οποτε θελω κοβω μια φετα, αναλογα με την όρεξη μου, προσθέτω ξηρους καρπους, σιροπια ή οτι αλλο τραβα η ορεξη μου και το απολαμβάνω ξεκούραστα!!!Δοκιμαστε το.
 
kon3stam

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 21/04/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός