Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Καρμπονάρα εκ Σικελίας Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από kon3stam   
Τετάρτη, 21/04/10

   Η καρμπονάρα είναι παραδοσιακή ιταλική μακαρονάδα της αγροτικής Ιταλίας.
Χρησιμοποιούσαν υλικά που είχαν συνήθως στο σπίτι τους (αυγά, καπνιστό, ζυμαρικά)

Για πιο πλούσια γεύση χρησιμοποιήθηκε αργότερα κρέμα και μπέικον.

Υλικά (για 4 άτομα):
  • 1 πακέτο μακαρόνια Νο 6
  • 20 γρ βούτυρο (καλύτερα ζωικό)
  • 125 γρ μπέικον (ή παραδοσιακά καπνιστό ζαμπόν ή πανσέτα) κομμένο σε μικρά κομματάκια
  • 4 κρόκοι αβγών
  • 1/2 κρασοπότηρο λευκό κρασί
  • 6 κουτ σούπας λεπτοτριμμένη παρμεζάνα( ή 8 κουτ. πεκορίνο)
  • 1 κουτ σούπας πολύ ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
  • Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό 
  • Ταυτόχρονα τσιγαρίζουμε το κρεατάκι  και όταν καραμελώσει στο χρώμα το αφήνουμε στην άκρη (αν έχετε ζαμπόν χρησιμοποιήστε λίγο βουτηράκι)
  • Σουρώνουμε τα μακαρόνια και κρατάμε μισό ποτήρι απο το μακαρονόζουμο
  • Καίμε το βούτηρο στη κατσαρόλα που είχαμε τα μακαρόνια και ριχνουμε μέσα τα μακαρόνια
  • Χτυπάμε τους κροκούς δυνατά και προσθέτουμε σιγά σιγά το κρασί, το ζουμί απο τα μακαρόνια και το τυράκι.
  • Μόλις γίνει πηχτό σα κρέμα το αναμειγνύουμε με τα μακαρόνια και τα ανακατεύουμε ολα μαζί.

Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά και προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό και πιπεράκι.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 11017
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 24-04-2010 08:36
 
Μπράβο αυτή είναι καρμπονάρα!!! 
Πολύ καλή συνταγή! :)
 
lovestars
2. 24-04-2010 14:47
 
:roll
 
kon3stam

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 24/04/10 )