Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Σαλάτες arrow Σαλάτα από καμούτ, μαύρο ρύζι και αρώματα από Μεσόγειο
Σαλάτα από καμούτ, μαύρο ρύζι και αρώματα από Μεσόγειο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από Elenia   
Πέμπτη, 22/04/10
kamutrice_420
Υλικά (για 4-6 άτομα)
  • 200 γρ. καμούτ, βιολογικής γεωργίας
  • 50 γρ. άγριο ρύζι, βιολογικής γεωργίας
  • 1 μικρή χούφτα φρέσκο δυόσμο
  • 1 χούφτα φρέσκο άνηθο
  • 1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 σκόρδο, κομμένο σε πολύ μικρά κομματάκια
  • 1 ντομάτα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 100 γρ. τυρί φέτα, τριμμένη σε μικρά κομμάτια
  • 1 χούφτα ιταλική ρόκα, κομμένη με το χέρι σας σε μικρά κομμάτια
  • 2 κ. σούπας λευκό ξίδι balsamico, βιολογικής γεωργίας
  • 6 κ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • μη ραφιναρισμένο αλάτι
  • πιπέρι
Εκτέλεση

Ξεπλένετε το καμούτ, το βάζετε σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο με 2 1/2 φορές την ποσότητα του σε όγκο νερό και το βράζετε για περίπου 2 ώρες ή ώσπου να μαλακώσει. Μην το αφήσετε να λιώσει! Αφού ετοιμαστεί, το σουρώνετε και το αφήνετε στο πλάι ώσπου να κρυώσει εντελώς.

Ξεπλένετε το άγριο ρύζι, το βάζετε με 2  1/2 φορές τον όγκο του σε νερό, σε μια μικρή κατσαρόλα με χοντρό πάτο και το αφήνετε να βράσει για περίπου 1 ώρα ή ώσπου να μαλακώσει ή ώσπου να δείτε ότι ο κόκκος αρχίσει να ανοίγει. Όταν ετοιμαστεί, το σουρώνετε και το αφήνετε στο πλάι ώσπου να κρυώσει εντελώς.

Ετοιμάζεται τα λαχανικά. Ψιλοκόβετε τον δυόσμο, το σκόρδο και τον άνηθο και τα αφήνετε στο πλάι. Κόβετε σε μικρές φετούλες τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σε μικρά κομμάτια την ντομάτα. Τρίβετε σε κομματάκια την φέτα.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνετε το καμούτ, το άγριο ρύζι και τα υπόλοιπα υλικά.
Σε ένα γυάλινο βαζάκι με βιδωτό καπάκι, ρίχνετε το ξίδι, και το αλάτι και τα ανακατεύετε. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και ανακινείτε δυνατά το βαζάκι. Ρίχνετε το dressing πάνω από την σαλάτα, προσθέτετε πιπέρι και αρχίζετε απαλά να ανακατεύετε με ένα κουτάλι όλα τα υλικά μαζί. Ελέγχετε για αλάτι και αν χρειάζεται προσθέτετε...

Καλή σας Απόλαυση...

περισσότερα για το καμούτ θα βρείτε στην ιστοσελίδα food4life.gr

Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 5190
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (7)
1. 24-04-2010 12:44
 
Ημουν σίγουρη οτι ήταν δική σου η συνταγή απο τον τίτλο και μόνο :) Αλλη μια ξεχωριστή και ιδιαίτερη γεύση που μας την σερβίρεις εξαιρετικά. Ευχαριστούμε Ελένια
 
mariaZ
2. 24-04-2010 13:51
 
mariaZ σου στέλνω φιλάκια...
 
Elenia
3. 24-04-2010 22:36
 
Πολυ Εντυπωσιακη :)
 
anna9
4. 24-04-2010 23:14
 
Προσοχή!!! Μια διευκρίνιση σε ένα λάθος μου... δεν περιέχει μαύρο ρύζι όπως αναφέρει ο τίτλος, αλλά άγριο ρύζι όπως σωστά γράφω στα συστατικά... από κεκτημένη ταχύτητα έβαλα λάθος ρύζι στον τίτλο..., μόλις τώρα παρατήρησα ότι έγραψα λάθος στον τίτλο... συγχωρέστε με... :cry
 
Elenia
5. 25-04-2010 01:16
 
Ωραία φαίνεται, αλλά τι είναι το καμούτ;; Είμαι πολύ άσχετη τελικά!
 
Marinaki
6. 25-04-2010 09:59
 
το καμούτ είναι ένα είδος σκληρού σιταριού είναι ο πρόγονος του σύγχρονου σκληρού σίτου. Σε σχέση με τον κλασικό σκληρό σίτο περιέχει απο 20% έως 40% περισσότερες πρωτεΐνεςν και παρουσιάζει ποσοστά πιο υψηλά αμινοξέων, βιταμινών, λιπίδιων και μετάλλων εκτός βεβαίως από τα χαρακτηριστικά μιας υψηλής πεπτικότητας.Επιπλέον δεν υπέστη ποτέ γενετικές αλλοιώσεις (βεβιασμένες διασταυρώσεις) που χαρακτηρίζουν την σύγχρονη γεωργία, και οι οποίες θυσιάζουν την γεύση και το διατροφικό περιεχόμενο στο βωμό των υψηλών αποδόσεων. Σε σχέση με το κοινό σιτάρι η σύνθεση του Kamut είναι πιο πλούσια σε μαγνήσιο, ψευδάργυρό, ασβέστιο, σίδηρο, φώσφορο, νάτριο, σελήνιο (ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό). Το βρίσκεις κυρίως σε καταστήματα με βιολογικά προιόντα. Ελπίζω να βοήθησα. Καταπληκτική συνταγή θα την φτιάξω οπωσδήποτε.
 
tkon
7. 25-04-2010 11:41
 
@ Marinaki ο/η tkon τα είπε όλα... tkon, σε παρακαλώ ενημέρωσε με για το αποτέλεσμα... 
Καλή μέρα σε όλους σας...
 
Elenia

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 24/04/10 )