Υλικά: 1 κιλό κουκιά 3 αγκινάρες κομμένες στα δύο 2 πατάτες κομμένες στα τέσσερα 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο χυμό από 1 λεμόνι 1 κουτ. σούπας αλεύρι Αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Πλένετε και καθαρίζετε τα κουκιά και τις αγκινάρες. Σε μία κατσαρόλα σωτάρετε τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά. Προσθέτετε τις πατάτες και ένα φλιτζάνι τσαγιού νερό και σιγοβράζετε για 10 λεπτά, με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας. Προσθέτετε τα κουκιά, τις αγκινάρες, άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Ψήνετε για 25-30 λεπτά και σε όλη τη διάρκεια ελέγχετε αν χρειάζεται λίγο ακόμα νερό, και αποσύρετε από τη φωτιά. Διαλύετε το αλεύρι στο χυμό του λεμονιού και το προσθέτετε στο φαγητό. Ανακινείτε ελαφρά την κατσαρόλα, ώστε να απλωθεί παντού και τοποθετείτε την κατσαρόλα πάνω στο μάτι της κουζίνας, για να δέσει η σάλτσα. Σερβίρονται ζεστά αλλά και κρύα.
|